Fem veckor på söndag

Nu går det fort med viktökningen. Ninni är störst. Hon vägde exakt 500 g igår. Närmast efter henne kommer Nicko 490 g, Nanna 470 g och minstingen Nickan 460 g. Jag har inte fått någon vikt på dem idag, för Lotta är under ett par dagar den här veckan i svampskogen med några väninnor. Under tiden sköter hennes son Robin alla katterna, två vuxna och fyra kattungar. Det räcker att han väger dem imorgon, så att vi ser att alla ökar fint, när de nu mer och mer ska äta från fat. Ser allt bra ut räcker det att kolla vikten en gång per vecka.

Lotta har ännu inte givit mig besked om, när det passar att Elin, Ove och jag kommer på besök. Elin ska utse vilka två kattungar hon vill ha. Det ska bli väldigt roligt att träffa henne. Hon har väntat så länge på den här dagen. Det är ju flera månader sedan hon bestämde sig för att köpa kattungar av mig. Alla småkissarna är blå och det är just den färgen hon vill ha. Nu gäller det bara för henne att bestämma sig för vilka två hon vill ha - inte helt lätt. Min erfarenhet är att det är först när man tingat sin sötnos, som det blir en verkliglighet att familjen kommer att utökas. Man tänker inte ”kattungarna” längre,  man tänker ”mina kattungar”. Det är en underbar känsla. 

Tidigare har vi haft fler hugade kattungeköpare än kattungar men ännu har ingen hört av sig om de två otingade kissarna. Jag har visserligen inte satt ut annons på dem ännu men jag brukar inte sällan få förfrågningar om kattungar ändå, även när jag inte har några men den senaste tiden har det funnits ovanligt många ragdolls till försäljning. När Lotta kommer hem, ska jag be henne sätta ut en annons på Ragdollklubbens hemsida (under rubriken ”kattungar till salu”). Det är jätteviktigt att kattungarna kommer till bra hem och innan någon kommer för att titta på dem, brukar jag vilja veta en del om vad spekulanterna har att erbjuda en kisse. Jag ber dem berätta lite om sig själva; boende, barn, andra djur, hur mycket katten kommer att lämnas ensam osv. För både kattungens och ägarens skull är jag mycket mån om att katten inte ska behöva vara ensam långa dagar. Då blir det en ledsen och nedstämd katt. Om allt verkar lovande, tycker jag att det är lagom med ett första besök, när kattungen är 5-6 veckor. 

Imorgon berättar jag vad som händer sedan.

Jag fick en bild på ”min” Smurf ikväll. Hon trivs oerhört bra med Jens, den nya ägaren, och han avgudar henne. Att hon också har en kattkompis är ytterligare ett plus? Vilken välskött päls, som ett moln!

 
29 sep 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)