Femte dagen

Mer än 5 1/2  dygn har gått sedan Sandie kastrerades. När de sista suturerna var satta och täckta med plåstret  - det som vi sedan fick hjälp med att ta bort - betraktas operationen som avslutad. Klockan var då strax efter 12 i måndags. Jag tycker att det ska räcka med att Sandie har bodyn på i 7 dagar men tyvärr rekommenderas 10 dygn var jag än letar information (hade hoppas att någonstans få stöd för 7 dygn). Vi får se, hur jag gör - igår slickade sig Sandie inte lika intensivt som hon gjort innan. Det är nog med djur som med människor - vi vänjer oss även om det handlar om sådant vi verkligen inte tycker om. Kanske testar jag att ta av bodyn vid 18-tiden på tisdag, en kompromiss. Då har det gått 8 1/2 dygn.

Tasse fyller år idag! En gråmulen novemberdag 2008 hämtade vi honom på Vendelsö, där han bodde tillsammans med sin mamma, pappa och moster (och givetvis också uppfödaren). Han hade hunnit fylla 16 veckor och var (är) en brun birmahane med vit haka och vita tassar. En helig birma får inte ha vit haka, det är ”no, no”. Av den anledningen hade han inte blivit såld. En ragdoll mitted ska ha vit haka. Varför är det så här? För att några har bestämt att det ska vara så, Ann Baker kanske var en av dem. Henne ska berätta lite mer om imorgon. Birmans haka beskrivs i rasstandarden som ”kraftig”, det står inget om vitfläck, men jag vet att uppfödare inte vill att birmor med vit haka ska användas vare sig i avels- eller utställningssammanhang utan enbart som sällskap.

Ni som följt min blogg vet redan att Tasse flyttade i samband med att Stina fick sin andra kull. Han trivdes inte med kattungar - de var alldeles för livliga för att passa hans smak. Han fick flytta till Carin och hos henne har han det bra, bl.a för han får åka med på hennes rollator när de stiger upp på morgnarna. Ove och jag hade planerat att åka och gratulera Tasse med en burk ”ögongodis”, Whiskas temptations, som han fullkomligt älskar, men beslöt att skjuta på ”Tassebesöket” till imorgon. Istället åkte vi till båten för att sola och bada.

Jag har inte lämnat Sandie sedan operationen men nu tyckte jag att det var ok och att hon akulle klara av att vara ensam ett par timmar. Vi var borta från klockan 13 till 15:30 och hon sov på samma ställe när vi kom hem som när vi lämnade henne. Vi serverade henne mat på balkongen och hon åt med god aptit. 

Fick en hälsning från Eva, Malte (min svärson och pappa till Sandies sista och Sissels senaste kull) och hunden som jag inte minns namnet på. De är på semester på Öland. Lika varmt där som här och värmen gör oss trötta; såväl djur som människor.

 
27 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)