Fisk och räkor

Synd att räkor är så salta men vore de inte det, skulle de inte vara goda. Problemet är att det inte är bra för katterna med salta räkor. Sandie ääälskar räkor, Stina äter ett par men Stisse bryr sig inte ens om att gå ut i köket, där de andra två sitter och "sjunger" nedanför köksbänken, när Ove skalar räkor. Så var det här för några timmar sedan - och inte nog med det, Ove hade också satt en kastrull på spisen med torsk och det älskar alla tre. Själva åt vi rödspätta. Fisk är bra mat för både katter och människor.

Katterna är duktiga på att äta men de äter inte vad som helst. Sandie och Stina är väldigt kräsna. Om Stisse inte gillar blötmaten äter han frön istället och dem tröttnar han aldrig på. Det kostar en hel del att ha katt, särskilt när man vant dem vid den allra bästa maten. Då är det en stor fördel att vara uppfödare. Både foder-och sandleverantörer lämnar bra rabatt till registrerade uppfödare. Eftersom det åtgår en hel del, både mat och sand, uppgick rabatten på maten idag till 265 kr. Vi använder Ever Clean-sand och vi uppfödare får var femte förpackning gratis. Sedan några dagar tillbaka har katterna föredragit Hill's. Precis som vi människor vill de ha varierad kost och just nu föredrar de Hill's foder. När det gäller blötmat får tjejerna kattungemat - Sandie pga att vi vill att hon ska gå upp i vikt och Stina för att vi tror att hon ska få bebisar. Stisse får Hill's Perfekt Weight (han har alltid gillat Hill's torrfoder bäst). Alltså - nu byter vi ett tag från Royal Canin till Hill's.

Idag kom försäkringsbrevet från Agria. Katterna kostar 8 456 kr per år men då ingår också Tasses försäkring, som vi har kvar. Han kostar 2 054 kr. Jag har pratat med försäkringsombudet och jag får ha hans försäkring kvar, trots att Carin äger honom. Det ger Carin en ekonomisk fördel genom att hennes självrisk då är 900 kr istället för 1 800 kr, som hon skulle behöva betala, om hon själv skulle teckna försäkring på honom i Agria. Våra katter är försäkrade "till tänderna", som man brukar säga. Tyvärr kan man inte försäkra katternas tänder i Agria men jag ser många andra fördelar med Agria, så vi stannar kvar och hoppas de fixar en tilläggsförsäkring för tänder också. Det finns ingenting, som går att försäkra i Agria, som vi inte gjort. Senast förra veckan hittade jag en möjlighet att teckna en försäkring som gäller mediciner. Den ersätter medicinkostnader upp till 6 000 kr per år. Klart jag "nappade" på det. Carina betalar drygt 6 000 kr för Fenas medicin (Fena lider av en sjukdom, som heter CIN - en njursjukdom). Även om vi skulle ta pengar helt ur egen kassa, skulle vi betala hur mycket som helst för att rädda våra katter, om de blev svårt sjuka eller skadade men med otur kan kostnaden för veterinärvård lätt uppgå till 60 000 kr och det är mycket pengar "på ett bräde". När det gäller försäkringspremien är den det enda jag med glädje betalar för och hoppas att jag aldrig får någonting för det jag betalar för.

23 sep 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)