Fiskar

Det senaste halvåret har jag mer och mer börjat tänka på fiskar. Vad fint det skulle vara att ha ett akvarium med glada fiskar, fiskar i glada färger eller helt enkelt glada fiskar i glada färger. Det skulle säkert generera i glada katter och glada kattägare. När Ethel skickade foton på sina akvarier och jag kunde se, hur spännande Mickan och Myran tyckte det var, bestämde jag mig. Klart att mina chefer skulle uppskatta att ha tillgång till ”fisk-TV”.

Därför åkte Ove och jag till Bromma zoo igår. Vi hittade Dennis där, en genuint fiskintresserad ung man, som verkligen älskar sitt arbete. Själva akvariet hade jag själv beställt i webbshoppen på zoo.se och det var undanlagt till mig. Resten fick Dennis bestämma. Det är underbart, när kunniga, entusiastiska personer gör sitt allra bästa för kunden. Det gjorde Dennis med bravur. Med det sexkantiga 60-litersakvariet, massor av svart grus, 3 stora, vackra ”klippblock” och många vackra -  såväl höga som låga växter - magnetrengörare, ”sanddammaugare, startkit för att få ett optimalt vatten för gästerna, blomgödning, håv och säkert flera saker jag glömt åkte vi hem några tusen kronor fattigare. 

Hur kvällen varit innan vi fått akvariet på plats, vill jag inte berätta nu. Hoppas bara att något händer, som gör att det imorgon går att urskilja saker i akvariet. Just nu ser man bara något som ser ut som en grå, oigenomtränglig dimma. Något, kanske fler, fel är begångna. Mitt hopp står till pumpfiltret.

Tack Ethel för din support!

Akvariet liknar inte på något sätt det jag sett på bild men jag lägger mig nu med båda tummarna hårt omslutna av fingrarna. Under har skett förr.

24 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)