Fisksöndag

Fisk är gott! Alla i familjen älskar fisk. Vi har alltid lax, rödspätta och torsk i frysen. Söndagar, ibland även andra veckodagar, är nästan alltid fiskdagar för både två- och fyrbenta. Ove tog fram katternas torsk redan efter frukost. Han säger att fisken blir fastare, om den tinat innan den kokas. Vår rödspätta tinar snabbare men Han lade fram den samtidigt ändå.

Yatzi åt köttfärs och ost till frukost, Mitzi och Titzy mumsade bebisfrön, Stisse fick Royal Canins lightmat och Stina Sheba. Lilla Sandie saknades imorse. Det ska bli skönt, när hon kommer hem. Mätta och utvilade rusade kattungarna runt i lägenheten: upp och ner i klätterställningen, efter bollar och andra leksaker och efter varandra. Stisse och Stina såg ut att bli trötta bara av att titta på dem. Vilken energi!

Medan Ove åkte för att kolla att allt stod rätt till med båten, stämde jag av lite saker med Carina, skrev ner några synpunkter jag fått från en domare och påbörjade ett utkast till berättelsen om Vagabond. Jag tycker om att skriva men idag gick det trögt. Jag hoppas det beror på att jag "skrev på tid". När Ove var klar med "båtprojektet" skulle vi åka till Åhléns tillsammans. Imorgon ska jag lyssna på intervjun, som jag har inspelad och hoppas att det sedan ska flyta på, som det brukar.

Cecilia, som köpt Titzi och Yatzi, skickade ett sms på eftermiddagen. Hon vill hälsa på sina grabbar en gång till, innan de blir hennes på riktigt. Givetvis får hon det, bara roligt att hon längtar efter att träffa dem. När vi kom hem från Åhléns kom, för ovanlighetens skull, ingen katt och mötte oss. Alla sov; Mitzi i sängen tillsammans med Stina, Stisse i trädet och Yatzi och Titzi tätt tillsammans på mattan på toaletten. Jag tog ett foto på dem och skickade till Cecilia. 

Efter vår middag fick katterna sin kokta torsk. Trots att de ätit sen lunch åt de som små vildar. Gott, gott!! Sandie skulle ha älskat att vara med vid middagen och det kändes riktigt tomt utan henne. Hade velat ringa och höra, hur hon har det men Åsa skulle vara borta hela dagen och höra av sig själv så småningom. Jag får ge mig till tåls.

Mitzi låg i min säng, när jag kom in i sovrummet nu på kvällskvisten. Jag kunde inte låta bli att klappa henne. Hon öppnade då ögonen, tittade på mig och började spinna. Det är få saker, som värmer mitt hjärta, så som detta. En spinnande katt ger välbehag.

 
17 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)