Fler köpare än kattungar

Natten till idag var lugnare än föregående. Kattungarna sov, vilket innebar att vi också fick sova utan att bli störda. Efter frukost - som för Mitzis och Titzis del bestod av bebisfrön, för Yatzis av "mammamjölk" och för Oves och min del av kaffe, te och smörgåsar - började jag arbeta med texten till den broschyr, som alla nya medlemmar i Ragdollklubben kommer att få. Ove åkte till varvet för att se till båten. 

Klockan 15 kom ett par från Vällingby för att titta på katterna och ställa frågor om Ragdolls och våra upplevelser av katterna. Genomtänkt och klokt! Annat var det med mig. Jag visste nästan ingenting om vare sig Helig Birma eller Ragdoll. Från tanken på att köpa katt till att genomföra köpet tog det inte många timmar. Så är det - och har alltid varit - med mig. Men .....bättre sent än aldrig. Idag kan jag en hel del. 

Våra besökare har en hel del erfarenhet av katter och planerar att köpa ett syskonpar. Deras förra katt hade blivit påkörd. Planen nu är att näta in en del av villatomten, så att de nya kissarna får möjlighet att vara ute men aldrig gå fritt. Det kändes som att de katter, de kommer att köpa, får ett bra hem, god omvårdnad och mycket kärlek. De kommer heller aldrig att behöva vara ensamma, eftersom de har varandra. Bra köpare men det finns fler, som vill köpa kattungar än det finns kattungar, som är till salu. Jag hoppas de hittar de katter, de vill ha.

Alla katterna sov på eftermiddagen efter besöket. På kvällen var det full fart på dem igen. MItzi och Titzi åt med god aptit den mat, som serverades (torrfoder). Yatzi däremot siktade in sig på Stina. Han gick efter henne, vart hon än gick, och försökte få henne att lägga sig tillrätta på golvet för en måltid. Motsträvigt och efter flera försök att bli av med honom, gav hon upp och han hade nått sitt mål.

Nu är alla katterna, förutom Stisse, i sängen och äter kattgosis, som Ove serverar dem. Storstisse ligger i soffan bredvid mig. Han blir trött på kattungarna ibland. Inte så att han fräser eller på annat sätt markerar att han vill vara ifred utan han lägger sig någonstans, där inte de är. Nu vill han ha lugn och ro och sova ostörd. Det riktiga lugnet i bostaden kommer dock inte att infinna sig förrän jag släckt lampan och själv lagt mig.

1 jan 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.