Fler Ragdollbebisar i Stockholm

Idag har jag haft kattungarna uppe en och en vid flera tillfällen under dagen. Alla är så mjuka och varma och tittar på mig med stora, nyfikna ögon. De är vakna mer och mer för varje dag. När Stina hade varit och ätit, såg hon att jag satt i soffan med Mitzy i famnen. Hon protesterade inte utan gick in i arbetsrummet och hoppade ner i bolådan till de andra kattungarna. 

Jag är glad över att jag skrivit i bloggen alla framsteg kattungarna gjort. Nu undrar jag, hur gamla de andra småkissarna var, när de tog sig ur lådan. Konstigt att man glömmer vissa saker så fort. De här tre har inte gjort några "utbrytningsförsök" ännu men de rör sig runt i bolådan mer och mer och har inte längre samma sömnbehov som tidigare.

Idag blev Carina "mormor" till fem små kattungar. Fena födde dem någon gång inatt eller idag. Jag vet inte. Det verkar ha tagit tid i alla fall för Carina skrev: "nu har det kommit fem ungar. De väger 84-97g. Jag har sovit på soffan inatt ..... Berättar mer sedan. Trött nu". Det ska bli intressant att höra, vad hon har att berätta. 

När barnen flyttat till egna lägenheter skulle jag bara ha ansvar för mig själv, tänkte jag. Hur har det blivit? Jo, jag har skaffat mig nya "ansvarsområden", katterna och deras avkommor. Naturligtvis tar katterna mycket av min energi men de tillför ännu mer. Jag älskar dem; Stisse som buffar och spinner i sängen varje morgon, Sandie som "ler" och liksom säger godmorgon och Stina som tar så bra hand om de små. Jag tycker uppriktigt synd om dem, som inte tycker om katter. Tänk så mycket de går miste om. 

Ikväll, efter att jag vägt kattungarna, tog jag dem till filten på golvet i vardagsrummet. De skulle få röra på sig lite mer, tänkte jag. Sandie trodde att hon kunde leka med den ena ungens svans. Det såg Stina, eftersom hon satt och bevakade sina barn. Hon tillrättavisade inte Sandie utan hon tog tag i nacken på en av kattungarna och skulle gå iväg. Vilket jobb det skulle vara för henne. De väger ju mycket nu; Mitzy 447g, Titzy 457g och Gritzie 427g. Jag lade alla kattungarna i den lilla "igloon" och bar in dem till Stina i bolådan. Alla kröp upp till sin mamma och började äta.

 
24 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)