Flera ögon

Vid vägningen ikväll tittade tre par ögon på oss. Underbart! Förhoppningsvis har alla kattungarna fått ögon imorgon. Det känns som om man får bättre kontakt med dem då men egentligen är det nog så att det fortfarande är mamma, som är mest intressant. Redan från födelsen är kattungar (kanske alla ungar) små egoister - jag, jag, jag. Det var något de verkligen visade prov på, när vi skulle sova igår kväll. Trots att Sandie har åtta spenar och att det därmed finns "extra tankställen" spelade det ingen roll igår. Det var pip och gnäll och ingen ville ge med sig. De höll säkert på och kivades i tio minuter, innan det blev lugnt i boet.

Leo och Stisse är riktigt goda vänner. Stisse, som brukar sova i stort sett mellan c:a klockan 11 och 16, var vaken hela dagen igår, för han ville vara med Leo. Idag, när Leo och jag spelade Monopol, agerade han mäklare. Oombedd tog han hand om högen med gator, vilket gjorde det lite svårt för oss men naturligtvis fick han vara med. Om fler människor hade samma fina egenskaper och goda humör som Stisse, skulle världen se mycket bättre ut.

Yatzi och Maxi fick inte vara kvar i den familj, som ville köpa dem men först ha dem på prov. Att de inte blev kvar där är egentligen positivt, för den nya familjen förstod inte att en kattunge inte vill sitta stilla i knät och bli klappad. Det skulle helt enkelt inte vara normalt. Den lilla kattungen ska vara nyfiken och vilja utforska världen. Det som är ledsamt nu är att kattbröderna inte får flytta till samma hem. Yatzi ska flytta 6 april men jag vet inget om hans nya hemförhållanden. Maxi "har kommit ut på Blocket" idag. Måtte de båda komma till ett bra, stabilt hem med mycket kärlek. De har haft det tufft med flera flyttar. 

Nästa vecka ska vi prova om Sandie godkänner att flytta till bolådan inne i sovrummet. Vi vill ju gärna "slussa ut" henne ur sovrummet; först bolådan i sovrummet, sedan bolådan i vardagsrummet och så småningom hela kattfamiljen i hagen. Enda orosmomentet i denna plan heter Stina. Kommer hon att försöka ta kattungarna som sina egna med allt vad det innebär? Då måste vi planera om.

 
1 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)