Floskler

Alla är vi olika, så kanske vissa människor tycker det är värdefull information det, som jag tycker är enbart tomma ord. Idag läste jag på en hemsida om kattpensionat, första meningen: "Pensionatet där kvalité går före kvantitet, med personligt omhändertagande och omvårdnad av era djur”. Vilket pensionat skulle skriva motsatsen - vi försöker ta emot så många katter som möjligt oxh försöker hitta den billigaste maten och sanden till katterna, så att vi kan tjäna så mycket pengar som möjligt. Givetvis tror jag att de, som driver kattpensionat, tycker om katter och strävar efter att de ska ha det så bra som möjligt. Därför är meningen enbart en klyscha, anser jag. Något som man också ofta kan läsa på "uppfödarsidor" är: "Målet med vår avel är att få fram kärleksfulla, friska och sociala katter. Också en självklarhet, menar jag. 

Det kan vara svårt att hitta "kattvakt", när man som kattägare vill åka bort några dagar - särskilt om man har flera katter. Jag anser att katter absolut inte ska lämnas ensamma med någon, som bara utfodrar dem och tömmer kattlådan morgon och kväll. Egentligen aldrig - men jag kan sträcka mig till ett dygn med två längre besök. Att lämna katterna på kattpensionat lockar mig inte heller, trots att det finns många bra sådana. Det är inte kostnaden som får mig att tveka utan vetskapen om att risken för smitta är ökad, där många katter finns på en liten yta (det gäller även större katterier och utställningar). Precis som så mycket annat är inackorderingsavgiften högre i storstad än på en mindre plats. I Västerås kan en katt checka in för 180kr/påbörjat dygn och tre katter för 315kr. Motsvarande kostnad i Stockholmsområdet varierar; 220-250kr för en katt och 380kr för tre. Vissa pensionat, eller snarare katthotell, erbjuder också VIC-rum (very important cat) och sviter med större, i vissa fall dubbelrum, balkong eller extra stor uteplats. En del har veterinär knutna till sin verksamhet, erbjuder kloklippning, transporthjälp och mycket annat. Om, jag säger om, jag skulle bestämma mig för att åka bort några dagar, skulle jag definitivt hellre välja att ha mina katter på ett katthotell än ensamma hemma med endast ett "mat-och-sandbesök" morgon och kväll. Katter behöver sällskap av människor!!

Sandie är full av energi nu. Hon skulle behöva sina kattungar att leka med. De gillade att jaga sina syskon och bli jagade runt i bostaden. Det gjorde inte Sandie ....då. Nu vill hon det och försöker få fart på både Stisse och Stina men ingen av dem är road av det men en liten stund hänger de med och då låter Sandie lite lustigt med ljud som varken är ett jamande eller ett morrande - en blandning kanske. Hon verkar ha glömt sina barn och är den lilla busiga Sandie igen. Det är tråkigt att hon inte längre vill ha ost till frukost, hon som älskade Prästost när hon hade ungar. Den är ju fet och hon behöver gå upp i vikt.

Vi klippte katternas naglar idag på förmiddagen. Alla sov och vi tog upp dem en och en. Det kan vara lite knepigt, särskilt md Stisse, om de är vakna, när vi ska klippa. Ingen av dem bits eller rivs men de protesterar genom att försöka bryta sig loss. Stisse är stor och stark och det kan vara svårt att hålla honom stilla. Idag gick "nagelprocessen" helt utan problem och nu är det klart.

3 jul 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)