Flyttdagen

Under kattungarnas liv kommer de att flytta tre gånger (mer hoppas jag inte). Den första flytten skedde igår kväll. 

Christine kom för att vårda golven :-) igår. Det är viktigt, som jag säkert skrivit tidigare, att kattungarna inte överbeskyddas men det är inte nödvändigt att köra dammsugare några centimeter från dem. Därför tänkte jag flytta dem till den lilla lådan, som Ove gjort iordning. Jag insåg snabbt att det skulle bli svårt för Stina att hoppa in till ungarna, utan att trampa på någon och också svårt, när hon skulle lägga sig i "amningsposition". Kattungarna fick stanna kvar i garderoben och jag ringde Ove och bad honom ta hem en "mittemellan-låda". Sovrummet får vi dammsuga och torka själva.

Klockan 21 var det gags för dagens vägning. Fantastiskt! Mitzy/Mitzie vägde 242g. Titzy/Titzie börjar komma ikapp - en kille gissar jag - 238g och lilla Gritzy/Gritzie 228g. De första dagarna med kattungar känner jag alltid en viss oro. Ska kattungarna hitta rätt till maten, kommer de att orka äte så mycket att de ökar tillräckligt i vikt? Så har jag sluppit känna den här gången. Den sist födda ungen hade inte ens blivit torr, när den började orientera sig mot matplatsen.

Dags att fotografera nu. Igår skulle det bli ett gruppfoto. Idag ska de "plåtas" en och en men igår skulle de också "flytta", så det fick räcka med en "syskonbild". Stina var tvungen att kolla att det gick rätt till. Efter detta placerade vi kattungarna i den nya, nybäddade bolådan. Den var perfekt - varken för stor eller för liten. Stina hoppade genast ner till sina bebisar och lade sig tillrätta för mat. Hon trivdes genast i sitt nya bo.

 

 
13 nov 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)