Flytten

Molgan visste inte att det var hans sista dag igår tillsammans med syskon, mamma, de andra vuxna katterna och sina ”tvåbenta föräldrar” men det gjorde jag och tanken kom över mig med jämna och täta mellanrum under hela dagen. Det känns alltid sorgligt när vi ska skiljas från våra kattungar. Trots att jag vet att vi bara har dem till låns, har de kommit väldigt gärna mitt hjärta. Det är ofrånkomligt och ska nog så vara. Jag vet att alla kommit och kommer till mycket bra hem och den tanken försöker jag plocka fram, när jag känner mig lite ledsen.

Familjen Backman kom klockan 18, som avtalat. Efter två tidigare besök här, svängde barnen direkt in på toaletten för att tvätta händerna, precis som de uppmanades göra vid det första besöket. Barn och kattungar är oerhört receptiva. Kattungarna har t. ex lärt sig känna igen ljudet när jag öppnar brödburken (som är gjord av plåt). Eftersom jag helst vill äta frukost utan tiggande katter försöker jag öppna burken ljudlöst men det har aldrig lyckats. Inom en halv minut står de där allihop, såväl Sandie som hennes avkomma. Det var en liten parentes.

Barnen var väldigt ivriga. Idag skulle Molgan bli deras på riktigt men det är hos morfar han ska bo. Morfar och farmor och farfar bor i samma hus som barnen, vilket måste vara fantastiskt för både dem och barnen. Säkert en mycket bra lösning att Molgan är ”mantalsskriven” hos morfar. Det är lugnare hos honom än i en barnfamilj men barnen och Molgan kan ändå få leka med varandra ibland. Morfar har haft katt i hela sitt liv och sedan den förra katten dog har han längtat efter en ny. Nu har han fått en ny skyddsling tillika kompis. Redan på förmiddagen fick jag ”rapport” om Molgan. Tack Neda! Molgan har funnit sig väl tillrätta, har sovit i morfars säng och både ätit och druckit bra.

Ännu har Ove och jag tid kvar att njuta av de andra kattungarna och vi ”suger på den karamellen”.

 
13 jul 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)