Flytten

I samband med att Nicke flyttade var det planerat att Saga, hans vackra sibiriska katt, skulle vara hos Rickard och hans familj, som består av honom själv, hans sambo, son och en kanin. Saga är en mycket social kisse och började direkt att undersöka det tillfälliga boendet. Kaninen var självfallet mycket intressant och när den fick vara ute en stund på balkongen, undersökte hon kaninburen med samma noggrannhet som vore hon kriminaltekniker. Hon stannade bara precis ett dygn hos Richard. Efter det kom nästa överraskning.

Aldrig mer skulle det bli som det dittills alltid hade varit. När Saga förenades med sin husse, var det i den nyrenoverade lägenheten (i huset bredvid), där de från och med nu kommer att bo. Saga förstår nog inte att det är ett "stort lyft"; att allt nu är nytt och där man skapat en öppen planlösning istället för att "stänga in" köket. Samma kvadratmeterantal kan faktiskt, genom att man river en vägg, upplevas som väsentligt mycket större. Hela kvällen igår vandrade Saga runt och kollade allt. Jag tror att det var än mer förvirrande nu än när hon lämnades hos Rickard, för här kände hon igen allt möblemang och de flesta dofter - ändå var allt så mycket annorlunda.

Klockan 10 igår kom Sofia. Vi skulle göra upp våra mellanhavanden; överlåtelseavtal, ägarändring och den ekonomiska biten, d.v.s. allt som sker vid en försäljning, kanske rättare sagt SKA ingå. För första, och sista, gången har jag gjort ägarändringen digitalt hos SVERAK, ett betydligt smidigare tillvägagångssätt än med papper och penna. När detta var klart fortsatte Sofia med destination Uppsala, där hon skulle hämta Zinja. Jag är glad över att Joakims allergi bara var i begynnelsen, när pojkarna växte upp. Det gjorde att de kundfe växa upp tillsammans med Mysan, vår huskatt. Joakims, numera betydligt svårare, allergi tog fart när han som vuxen levde med tre katter. Det var smärtsamt för honom att behöva omplacera dem och säkert lika svårt för Tania nu, som nu tvingats lämna båda sina foderkatter p.g.a. allergi. 

Imorgon berättar jag om Zinja i det nya hemmet.

4 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)