Flytten uppskjuten

Meningen var att kattungarna skulle installeras i kattrummet igår kväll. Så blev det inte. Soffan var på plats 16:30 och vi är jättenöjda med den. Alla de stora katterna hoppade genast upp och lade sig i den. Enligt litteraturen tycker katter inte om förändringar men min erfarenhet är att allt nytt ska undersökas. Kanske är det så att nyfikenheten tar överhanden. Nu hoppas jag verkligen att det stämmer att katter inte river på äkta skinnmöbler. 

Efter frukost hade vi kattungarna i sängen, så att vi kunde umgås nära och med dem. Nu kan de både springa och hoppa ordentligt men än måste vi avvakta ett tag, innan de får springa, som de vill. När de sover, vill de flortfarande ligga tätt tillsammans men nu oftast i två "högar". Först när Ove kommer hem från båten, ska vi flytta in kattungarna i kattrummet. Innan vi släpper dem lösa måste vi "kattsäkra" rummet. Eftersom kattungar, för övrigt vuxna katter också, vill utforska allt nytt, gäller det att det inte finns något i rummet, som kan skada dem. Först och främst måste vi tillse att de inte kan komma åt några sladdar. Den långa handdammsugaren får inte stå på laddning där längre. Tunna sladdar brukar vara spännande och kan vara livsfarliga. Sedan ska jag iordningställa en kattbädd med kuddar och filtar, där de kan sova på dagarna, när de busat färdigt. På natten blir det hagen.

Stinas löp börjar avta, skönt. Ingen av katterna verkar reagera på skriken men jag störs av dem. Nu vill vi inte ha kattungar på ett tag. Den mörka årstiden känns ljusare och roligare med kattungar men när våren kommer är det skönt att inte behöva vara lika mycket hemma, som när man har kattungar. Katter tycker inte om att vara ensamma länge, som jag tjatat om många gånger tidigare. Det går givetvis mycket bättre för dem att vara utan människosällskap, när de har sällskap av annan/andra katt/er. Kattungarna behöver också umgås med sina uppfödare för att sedan vara trygga med människor, när de flyttar. Stisses uppfödare var hemma under hans första tolv veckor och han är mycket mer tillgiven än Tasse, vars ägare arbetade hela tiden under hans uppväxt. Det är ett oerhört stort ansvar man har, när man har djur, inte minst när man startar uppfödning. Det är märkligt att det enda som krävs är att man är 18 år fyllda, betalar 1500kr och söker stamnamn - minst tre förslag ska lämnas in, och namnet får innehålla max 15 tecken. "That's it"! Jag var inte bättre jag - hade bristfälliga kunskaper för uppfödning. Det jag gjorde var att läsa på nätet och frågade ägaren av hankatten om råd. Tänk, vad värdefullt det hade varit med en mentor! Uppfödaren till Stina kunde ännu mindre än jag. Om någon av mina kattungeköpare kommer att vilja ta en kull på sin kisse, kommer jag att erbjuda min hjälp så långt jag någonsin förmår.

Imorgon berättar jag om flytten till kattrummet och hoppas ha lite bilder därifrån. Idag vill jag visa att de vuxna katterna är lika glada åt vår nya soffa som vi själva.

 

 
25 apr 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)