Flyttklara

Som jag skrev igår ”slutbesiktigades” kattungarna igår. Det finns en hel del regler kring uppfödning. En honkatt får t ex ha max tre kullar under en 24-månadersperiod. Mer vore alldeles för jobbigt för henne men det förstår hon inte själv:-). Det finns kattägare, som inte heller fattar det, så därför är det bra att regeln finns. När kattungarna registreras för att få sin stamtavla framgår det ju, när kattmammans tidigare kullar är födda, så SVERAK har koll. En annan bestämmelse som SVERAK-uppfödare måste hålla sig till är att det, förutom stamtavlan, också ska medfölja kattungen ett max 7 dygn gammalt veterinärbesiktningsprotokoll.

Ove och jag hade stämt träff med Lotta utanför Väsby djursjukhus och Lotta och kattungarna var redan på plats, när vi kom. Det fanns några andra patienter i väntrummet; hundar men inga katter. Kattungarna satt tätt tillsammans i transportburen och tittade nyfiket ut genom gallret. Inte ett pip hade de sagt under transporten och inget nu heller. En sköterska visade oss in till ett undersökningsrum och efter en stund kom veterinären. Ove assisterade, dvs tog ut en kattunge i taget och höll den i ett stadigt grepp medan veterinären vaccinerade och ”chippade” kattungen. I samband med den andra vaccinationen och ID-märkningen görs en ordentlig veterinärundersökning enligt ett veterinärbesiktningsprotokoll. En efter en genomgick småttingarna slutbesiktningen - alla utan anmärkning. De fick mycket beröm; dels för sitt utseende men även för sitt fina temperament. De stod helt stilla på undersökningsbritsen och verkade helt lugna men lite läskigt var det nog, för när Ove släppte greppet om dem, återvände de direkt till buren och syskonen. Kattungarna visade inga tecken på påverkan av vaccinationen. Jag har heller aldrig tidigare varit med om det men vet att det finns kattungar, som kan bli lite småsjuka efter sprutan.

Idag har jag registrerat kattungarnas blivande ägare hos Royal Canin (RC). Det innebär att husse/matte kommer att få presentcheckar till ett värde av 500 kronor, när de bekräftar det mail, som skickas till dem från RC. Huruvida de vill anta erbjudandet eller ej, avgör de helt själva. Imorgon flyttar Nicko och Ninni till Elin och Leo på Liljeholmen.

18 nov 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)