Föda som kan döda

Risken för att en katt äter något som kan vara farligt för den, bedömer jag som betydligt mindre än för hunden men..... Som bekant är ragdollen att betrakta som en matglad katt (även om jag själv inte sett så mycket av just det). Därför finns kanske en viss risk för att vår ras i högre grad, inte minst kattungar, kan komma att äta något olämpligt. Jag har tänkt skriva om det tidigare utan att det blivit av. Idag blev jag påmind via Expressen som tog upp ämnet.

Jäst

Bjud aldrig din katt eller hund på deg. Jästen i degen kan bli till alkohol i magen på djuret – något som kan leda till alkoholförgiftning.

Lök

Lök kan orsaka diarré, hjärtproblem eller brist på röda blodkroppar hos både katter och hundar

Choklad

Kakao innehåller teobromin, som har en stimulerande effekt på nervsystemet. Det kan bl. a. göra att din katt eller hund drabbas av kräkning, hjärtklappning eller i värsta fall dör.

Druvor och russin

Både vindruvor och russin innehåller ett gift som kan förorsaka njursvikt för djur.

Främst för din egen skull men du kanske också har fåglar 

Koffeinhaltiga ämnen såsom choklad, kaffe och te är skadliga för fjäderfän. Sluta röka!!! Fåglar kan nämligen bli förgiftade av att bara sitta på en storrökares händer. Sätt inte frivilligt i dig sådana farliga ämnen som finns i rökverk!

5 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)