Födelsedag

Imorgon är det 27 år sedan min första katt föddes. Jag tänker alltid på henne 1 mars, för då föddes hon, Mysan. Det är lätt att komma ihåg henne, för hon föddes samma datum som jag - 40 år senare. Mysan var, precis som våra nuvarande, en fantastisk katt. På den tiden visste jag ingenting om katter och för mig var det helt ok att köpa, och ta henne från hennes mamma, fastän hon bara var åtta veckor ung. Trots det utvecklades hon jättebra och verkade inte ha tagit stor skada av det. Idag skulle jag aldrig göra så, för naturligtvis, är det inte rätt. Kattungar ska få mer tid med sin mamma och sina syskon. Våra kattungar flyttar tidigast, när de är 13 veckor. Jag är ju inte intresserad av fotografering och under Mysans levnad var det inte så enkelt, som det är idag. Därför har jag, tyvärr, nästan inga foton av henne.Mobiltelefonen är alltid med numera och det kostar ingenting att ta bilder. Av den anledningen har vi massor av bilder på våra nuvarande kissar.

Vid 07 väckte katterna oss. De är vana att få mat vid den tiden. Alltid samma väckningsprocedur; alla tre i sängen och med Stisse i täten går de spinnande runt våra huvuden. Många säger: katter gör si eller så. Det är inte sant. Katter är lika olika som människor. Sandie spinner medelhögt så snart vi tar fram mat. Stisse spinner jättehögt, när han väcker oss. För att märka att Stina spinner, måste man lyssna väldigt noga.

ikväll blir det middag på The Public, enligt min mening Sundbybergs bästa krog. Skönt att sätta sig till dukat bord.

28 feb 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)