Födelsedagen

På eftermiddagen tog vi bilen och åkte till grannstaden. Var Sundbyberg slutar och Solna börjar går inte att se, det måste man veta, för det finns inget som markerar det utan det är ”stad på stad”. Carin och Tasse (numera kallad Greven) bor i Solna och det var dit vi var på väg. 

Tasse, så kommer han alltid att heta för mig, brukar alltid möta oss vid dörren men idag kom han inte, vilket aldrig tidigare hänt. Jag behövde inte vara många minuter i lägenheten, förrän jag kände att det var mer än tillåtligt hett därinne. Carin och Tasse bor på nionde våningen i ett hus alldeles nära en del av Mälaren. Utsikten är vidunderlig men ”baksidan” är att den inglasade balkongen vetter mot söder och fungerar nästan som en kuvös. Innanför balkongen ligger vardagsrummet. Även köket ligger i söderläge. Tasse hade uppsökt ett annat, inte fullt så varmt  rum, och ville inte lämna sin sovplats. Han blev iallafall glad över kattgodiset, som Ove serverade honom på stolen han låg på. 

Igår nämnde jag namnet Anne Baker. Det är Anne, som anses vara grundaren av rasen ragdoll*. Rasens urmoder var en vit långhårig katt som hette Josephine och som ägdes av Mrs Bakers granne Mrs Pennel. Anne Baker brukade låna hankatter av Mrs Pennel och hon blev mycket förtjust i en hane vid namn Daddy Warbucks; såväl i hans utseende som i hans temperament. Anne  bestämde sig för att föda upp katter som Daddy. Ann Baker har själv kallat Daddy Warbucks för "den äkta ragdoll-lookens fader". Det finns massor mer att berätta om Mrs Bakers uppfödning. Vill du veta mer kan du läsa på www.ragdollklubben.com, under rubriken ragdollen. 

Idag fick jag en hälsning från Sebastian, som berättade att kattungarna är både busiga och gosiga. Det blev så bra till slut men jag har aldrig tidigare varit så orolig för en kattunge, som jag var för Pyret. Han vägde bara 75 g när han föddes och till en början ökade han dåligt i vikt, trots att han var den som åt mest KMR av alla småttingarna. Förklaringen var nog att han tyvärr var sämst på att jobba för maten, d.v.s. äta mammamjölk . När han väl började äta fast föda förändrades allt. 

Dessa fina foton fick jag på Sebastians och Matildas kattungar, som numera heter Sixten och Sören.

*vill berätta detta märkliga faktum - trots att ragdoll är ett namn skrivs det med liten bokstav. Detta var länge obekant för mig men nu vet jag - namnet på alla kattraser ska skrivs med gemener (små bokstäver).

 
28 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)