Födelsedagskalas

Stina fyllde sju år i måndags men hon har ännu inte fått ha någon födelsedagsfest. Imorgon ska hon få bjuda de andra katterna på sitt kalas och självklart blir det fisk - kokt torsk. Torsk är det som alla katterna tycker allra bäst om. För ovanlighetens skull har vi ingen fisk i frysen, förutom lax, men imorgon ska Ove köpa några småsaker till påskbordet och då ska han också fixa fisk till katterna.

Morgondagen kommer att bli intensiv för katterna, för då kommer Tor och Leo. De kommer att sätta fart på kattungarna med både vippor, snören och bollar. De vuxna djuren brukar vara lite avvaktande i början när Tor, 2 1/2 år, kommer men efter en stund har de vant sig vid tempot. 

Nickes perserkisse, Sissi, kastrerades förra veckan. Hon mådde bra redan första dagen och verkar inte ha haft särskilt ont. Trots att det bara gått några dagar efter ingreppet har Nicke märkt att hon ändrat sin personlighet och blivit ännu keligare än tidigare. Snart är det också Stinas tur. Nästa vecka ska jag beställa tid för henne. Hon har fått 12 fina kattungar och har varit en duktig, kärleksfull mamma. Nu ska hon få njuta av att bara tänka på sig själv och slippa barnuppfostran och annat omhändertagande. Omräknat i människoår är Stina nu 51 år.

Trots att det bara var ett par grader ute idag, ville kattungarna vara ute på balkongen. Det är förvisso c:a sex grader varmare där än ute men särskilt skönt vill jag inte påstå att det varit idag. För att slippa frysa trängde alla tre ihop sig i "vaggan" på klätterställningen och där sov de tillsammans i nära två timmar. 

De är så fantastiskt duktiga nu, de små. De kan springa i högsta fart och utan att sakta in hoppa upp på stolarna i köket, fortsätta upp på bordet och sedan hoppa ner på andra sidan. Allt detta utan att riva ner något eller göra sig illa. De kontrollerar sina kroppar till fullo och tar ofta hjälp av sina sylvassa klor, när de vill upp på stolsryggarna. Deras naglar måste klippas snart men vi får invänta att Carina kommer hem från Cypern först. Hur hon gör, vet jag inte men det ser enkelt ut, när hon knipsar av klo efter klo, utan att kattungarna gör ett enda "utbrytningsförsök" ur Carinas fasta grepp.

Strax ska jag göra "tidig kväll". Det blev inte många timmars sömn natten till idag. Anledningen var den gamla vanliga; uppe länge - inte trött och min "natti-nattibok" var spännande.

14 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)