Fodervärd

Att vara fodervärd innebär att katten bor hos fodervärden, men att jag som uppfödare äger katten och har rätt att ställa ut och att använda den i avel. Fodervärden och jag skriver ett fodervärdsavtal. Detta kan se lite olika ut men sträcker sig oftast två - tre år från avtalsdatum och innebär att jag vill ha 2-3 kullar från en honkatt. Som kull räknar jag minst två levande kattungar vid fem veckors ålder. Kattmamman flyttar antingen hem till mig eller stannar kvar hos fodervärden, när det är dax för förlossning. En hankatt vill jag kunna para under c:a tre års tid, där paningen leder till minimum fyra kullar.

Som fodervärd betalar man antingen ingen köpesumma alls för katten eller en del av den, beroende på om man är hel-  eller halvfodervärd. Att ha en katt på halvfoder, som jag personligen inte är intresserad av, innebär att fodervärden betalar halva kattungepriset och att ägaren får 1-2 kullar från honkatt eller 2 parningar som resulterar i minst 2 levande kattungar vid varje parning för hane.

 Kattens liv- och veterinärvårdsförsäkring betalas av mig. Fodervärden står för alla kostnader runt kattens vardag (mat, sand, leksaker och veterinärräkningar upp till självrisk om inte veterinärbesöket har att göra med dräktighet, vaccination eller själva aveln.

Katten tillfaller fodervärden ENDAST då den har kastrerats och avtalet har uppfyllts eller om annat överenskommits.

Lämplig som fodervärd är du, som känner dig nyfiken på att ställa ut din katt. Kanske skulle du vilja följa en kattmamma från befruktning tills kattungarna är färdiga att flytta. Du kanske själv har uppfödarplaner. Som fodervärd har du möjlighet att prova på allt detta med stöd av uppfödaren.
Även du, som älskar katter och vill ha en egen kisse men inte har något intresse av utställningar eller framtida avelsarbete utan kanske bara vill se en kull födas och växa upp, är en lämplig fodervärd, tycker jag. Som fodervärd får du möjlighet till detta, samtidigt som allt som rör aveln sköts av en kunnig uppfödare, som också finns till hands och är ansvarig hela vägen.

Särskilt roligt är, när en tidigare kattungeköpare, hör av sig och vill bli fodervärd.

Ta inte en foderkatt "på prov". Alla katter är värda lyckliga och långvariga hem.

 

 
26 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)