För att inte glömma det

börjar jag med att berätta om min senaste idé och jag är glad över att kunna säga att jag fortfarande tycker att den är bra. Så här tänker jag:

det finns för få aktiviteter som vänder sig till kattägare som varken föder upp eller ställer ut sina katter d.v.s. till dem, som köpt sin katt enbart till sällskap (men avels- och utställningskatter är förstås också sällskapliga). Ägarna av sällskapskatter är nog fler än dem som är uppfödare eller utställare. De senare har oftast många att diskutera kattbeteende, ”kattproblem” och ”bolla” idéer med. De som enbart äger en sällskapskatt saknar ofta någon att ”prata katt” med.

Under en längre tid har jag tänkt att vi bör rätta till detta och ordna något i Ragdollklubben. Jag har presenterat mina tankar för Carina, som gillade min idé men sedan dog det hela ut, varför minns jag inte. Igår återkom tankarna på detta och jag ”spann vidare” och nu ska det bli av - åtminstone om jag får bestämma.

Jag vill presentera mina tankar i ett medlemsbrev, i Trasdockan och på Facebook, samtidigt som jag efterlyser en samordnare på olika platser i Sverige. Till skillnad från många andra aktiviteter behöver man alltså inte bo i Stockholmstrakten för att ha råd o/el tid att deltaga. Ungefär så här vill jag skriva:

Ragdollklubben har funderingar på att starta ”katträffar” för klubbens medlemmar. Tanken är att vi träffas på olika caféer runt om i landet. Det enda som krävs för att förverkliga detta är medlemmar som erbjuder sig att ”hålla i träffarna”, d.v.s att bestämma datum, kalla till möte (en kväll med fika och kattprat), ta emot anmälan och boka plats på ett trevligt ställe. Det kommer inte ta mycket tid eller vara särskilt betungande. Deltagarna fixar det mesta själva genom att berätta om egna ”katterfarenheter”, ställa frågor, ge svar och komma med tips och råd. Styrelsen kommer också att hjälpa till genom att ta fram en manual med sådant, som kan vara bra att prata om”.

Själv tycker jag att detta är en bra idé och både hoppas och tror att många blir intresserade och kommer att anmäla sig. Naturligtvis är erfarna kattägare lika välkomna som nya men träffarna ska handla om vanliga funderingar kring katter och kattbeteende och endast kort beröra basala utställnings- och avelsfrågor (funderingar kring en första utställning eller kull o.dyl).

Det är viktigt att ni kommer ihåg att detta är ett förslag, som jag kommer att presentera på nästa styrelsemöte. Ingenting är beslutat men jag ska göra mitt yttersta för att det ska bli verklighet.

3 aug 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)