För fem år sedan föddes fyra små under

Stina fick sin första kull vid 1 1/2 års ålder. Allt gick som på räls; från att hitta avelshane, till parning, förlossning och uppfödning av kattungarna. I min värld fanns inte en tanke på att det skulle bli annorlunda nästa gång men...

Stina fick då besöka en, som jag tyckte, både charmerande, stilig, och ung herre med fina anor. Problemet var att Stina och jag inte har samma tycke och smak. Den hankatten föll henne verkligen inte i smaken. Hon ville helt enkelt inte ha med honom att göra. Ove och jag levde på hoppet om att de hade parat sig men att vi bara inte sett det - men icke!!! Ett nytt försök med samma partner ett halvår senare gav samma nedslående resultat.

Jag hade nästan givit upp hoppet, när HAN uppenbarade sig på Ragdollklubbens hemsida för avelshanar. Sigge bodde i Uppsala och dit åkte vi med Stina. Nu hade vi hittat rätt kavaljer till henne. Han föll henne direkt i smaken.
Sigge var hänsynsfull och artig och han gick runt transportburen, där Stina satt samtidigt som han sjöng för henne :-). Det gillade hon och lite drygt två månader senare föddes Sammi, Smilla, Sissi och Sindy. Sammi och Smilla fick flytta tillsammans till Peter och Marita, där de döptes om till Kajsa och Buster. Där firades 5-åringarna i söndags.
Kajsa och Buster är väldigt lika sin mamma, d.v.s. vackra, stora och bruna men istället för colorpointkatter som Stina, är de mitted (har vit haka och vita tassar). Marita har varit en trogen rapportör genom åren och jag har fått många, fina bilder på "mina" katter.

November är en "födelsedagsmånad" för totalt 12 av Stinas kattungar. De är födda den 5:e, 7:e, 9:e och 10:e - men olika år, förstås. Många födelsedagar att hålla reda på för mamma Stina. Gör hon det? Nej, just nu leker hon med en tygleksak, som vore hon själv kattunge.

Oj, Zingo kom inte med idag heller. Han kommer först i morgondagens avsnitt.

Stina är en fantastisk mamma, som älskar och förbereder sina ungar för att kunna leva på egen tass. När hon förvissat sig om att ungarna klarar sig själva, släpper hon taget och njuter av livet som det ser ut då. Katter oroar sig inte för morgondagen, de går sin egen väg och känner sig förvissade om att de duger som de är. Där har vi människor mycket att lära. 

Oj då, Zingo får komma först imorgon istället, eftersom dagens avsnitt blev så långt.

 

 
12 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)