För-och nackdelar

Jag tror att det finns paralleller mellan lägenheter och kattungar. Låter det konstigt? Så här menar jag: 

Om man tittar på antalet bostäder som är till salu, är de betydligt färre under sommaren än under det övriga året. Om jag tänker på de förfrågningar jag får om kattungar då, förhåller det sig i stort sett likadant. Anledningen i båda fallen är, med största sannolikhet, att under sommaren vill de flesta vara lediga och bara koppla av och känna sig fria - slippa passa tider och ta ansvar för mer än nödvändigt. Att förhandla ränta eller ta hand om en kattunge är absolut inte avkopplande. 

När semestern är slut, friheten begränsad och mörkret kommer smygande, då är det lockande att gå på visningar av hus och lägenheter och att få hem en ulltuss att gosa med. Senaste två dagarna har jag fått mail från hugade kattungeköpare och båda hoppas hitta en leveransklar kattunge någon gång under hösten. Själva har vi parat våra honor under hösten/vintern och aldrig haft kattungar på sommaren. Det är fantastiskt roligt att ha kattungar men även en hel del jobb och att åka på båtsemester med tre vuxna och fem-sex kattungar är överkurs :-). 

Men.....det kan också finnas fördelar med att få hem en kattunge på sommaren, då de flesta har semester. Det är viktigt att inte lämna kattungen ensam hemma och gå till jobbet strax efter att den flyttat in. Då är allt nytt för den lilla krabaten; både bostaden och människorna, den har rivits upp från all sin trygghet och måste nu få hjälp att hitta ny. Då bör matte eller husse - helst båda - vara hemma och hjälpa den tillrätta i sitt nya hem. Stina var leveransklar i början av juli men skulle få stanna kvar ytterligare hos uppfödaren, eftersom vi skulle vara i Sandhamn då. 

Vetskapen om att Stina kunde bli vår innan semestern skulle vara till ända, gjorde att vi åkte hem tidigare. Jag kan ärligt säga att det var det bästa vi hade kunnat göra. Vi hade gott om tid hemma med Stina och det behövde hon verkligen. Först efter fem dagar kände hon sig bekväm med de andra katterna.

18 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)