Förberedelserna i full gång

Igår hade vi styrelsemöte på Lindhagensterassen. Arne, ordförande i Järva kattklubb, arbetar där. Han har någon form av fackligt uppdrag, vad han gör, vet jag inte. Vi får ha våra sammanträden där och det är jag glad över. Jag orkar knappt tänka på, hur jobbigt det skulle vara att åka till Brandbergen, där vi brukar låna en lokal, när vi har våra fester.

Dagordningen var den gamla vanliga men punkten "Aktiviteter" tog 95% av tiden. "Djurens helg" och vår egen utställning kräver en hel del förberedelser. På vår utställning har vi enbart katter att visa upp och det är ju mest intressant för genuint kattintresserade. Den utställningen är "spikad" till 22-23 augusti. Från början var det bestämt att vi skulle ha vår expo samma datum som "djurens helg" på Solvalla. Av någon anledning ändrade Stokk (Stockholms kennelklubb) planerna och ville tidigarelägga evenemanget en vecka. Våra kattdomare var redan bokade och vi beslöt att hålla vår utställning, som planerat. 

Vad skulle "djurens helg" vara utan katter? Ingenting, enligt mig. Naturligtvis är det roligt att se både hundar, hästar, kaniner, papegojor, reptiler m.m men det måste också finnas katter där. Därför kommer Järva kattklubb att finnas med på "djurens helg" (och givetvis på vår egen utställning). Olika rasringar kommer att finnas på plats med en "representant" och dess ägare. Det finns många olika rasringar; Skogkattslingan, Birmasällskapet, Ragdollklubben, Rexringen m fl.

Vad är då skillnaden mellan en kattklubb och en rasring? För att kunna erhålla stamtavla från SVERAK krävs medlemskap i en kattklubb. Det räcker inte att vara med enbart i en rasring. Det bästa är ju att vara medlem i både en kattklubb och en rasring. I rasringen finns de, som äger den kattras, som rasringen representerar (givetvis får alla bli medlemmar). Själv är jag medlem både i Järva kattklubb och Ragdollklubben. I Ragdollklubben diskuteras saker, som gäller Trasdockor och det är roligt att lära sig mer om rasen av dem med lång erfarenhet.

Vi har grovplaneringen klar och ska nu övergå till detaljplaneringen för eventen i augusti. Den 18 juni har vi nästa utställningsmöte. Därefter berättar jag mer. Glöm nu inte att reservera tredje och fjärde helgen i augusti!

9 jun 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)