Förklaringen och avtalet

Jag är inte begåvad med tålamod - inget alls egentligen med ett undantag. Jag vill att allt ska hända NU, så fort en idé dyker upp i mitt huvud. Samtidigt kan jag inte släppa saker utan att förstå innebörden, orsaken eller åtminstone varför jag jag inte begriper.

Det stod tydligt på hemsidan att man skall vara registrerad hos SVERAK för att kunna ta ut vissa blanketter. Jag visste att jag var registrerad, trots det fick jag ändå inte tillgång till blanketten. Till slut återstod bara att ringa. Av för mig outgrundlig anledning hade mitt konto i "Mina Katter" skapats i Oves namn, vilket jag inte förstår eftersom jag ju själv ansökt om stamtavlor till alla kattungar. Om det har något att göra med att Ove anmält Sissel till utställning vet jag inte men det är den enda förklaring jag kan tänka mig. Nåja, det hela är nu löst och jag kunde skriva ut överlåtelseblanketten.

Hanna var här igår. Hon vill väldigt gärna köpa Bitte, som från början var tänkt att bli avelshona. Ove och jag har ju, som jag berättade tidigare, varit och hälsat på henne och hennes bror, Buster, som båda bor hos Hanna. De har det så fint tillsammans och hos Hanna och när nu Hanna vill köpa Bitte vill jag inte "riva upp" henne från den miljö hon är van vid och trivs i.

Buster är tjock och står på diet, berättade Hanna. Han fyllde 1/2 år 21:a oktober och väger redan 5 kg, Bittes mer än 1 kg mindre. Ragdollen är en stor katt, vilket inte får blandas samman med fet. Tyvärr finns många ragdollägare (gäller f.ö även ägare till andra raser) som med stolthet anger den överviktiga kattens vikt som ett bevis på att den är en "lyckad" katt. 50% av alla katter är överviktiga och, precis som hos människan, medför detta risker för både hälsoproblem och för tidig död.

1 nov 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)