Förra året

Om än inte värmen är här, har ändå ljuset återvänt på riktigt och det är hääärligt. Det tycker både jag och katterna. Oavsett väderlek, sommar som vinter, kräver Stisse att få gå ut på balkongen varje morgon. Stina sätter ut nosen och ”smakar på” temperaturen. Hon vill inte vara ute, när det är kyligt. Ju varmare det blir, desto längre stunder vill katterna vara ute och optimalt för dem är när det är tillräckligt varmt för att jag ska låta balkongdörren stå öppen hela dagen. Jag längtar också efter det.

Vi har ett rejält, stabilt klätterträd i ena hörnet av balkongen. Överst finns en ”utkiksplats”, där Stisse älskar att sitta och studera fåglarna och grannarna. En nivå längre ner finns en mjuk vagga, som är mysig att sova i. Sandies förra kull var född i apri.l De kattungarna växte upp nära ett år tidigare än våra nuvarande. Jag kan för min inre syn fortfarande se dessa småttingars rara  huvuden sticka upp ur vaggan, där de brukade sova vid vackert väder. Jag minns som igår, hur de nyfiket tittade upp på mig när jag gick ut i solen på balkongen och gjorde dem sällskap. Oh, vad jag längtar efter att årets gullungar ska bli så stora. Inte minst ser jag fram emot att de ska börja äta mat på fat!!!

Om allt går som jag hoppas får de snart flytta till hagen. Det blir nästa stora steg i kattungarnas liv. När de ska börja träna sina förmågor på riktigt, behöver de mer plats att röra sig på. Redan nu börjar de göra små utflykter.

 
13 apr 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.