Försäkring

Det kan bli dyrt om din katt blir sjuk. Därför bör du försäkra sin kisse. Man kan välja antingen enbart veterinärvårdsförsäkring eller kombinerad liv- och veterinärvårdsförsäkring. De flesta som har en raskatt gör klokt i att teckna den kombinerade försäkringen, tycker jag. Livvärdet ska vara detsamma som kattens egentliga värde. När man tecknar försäkring på en kattunge, är det inköpspriset man anger. Sedan har man rätt att höja livvärdesbeloppet efter hand som katten skaffar sig avels- eller utställningsmeriter. 

Mina katter är försäkrade i Agria men det finns även andra försäkringsbolag, som säljer djurförsäkringar men dem vet jag inget om. Jag har vid några tillfällen kontaktat Agria med frågor och har alltid fått svar och blivit mycket trevligt bemött. Som medlem i Järva kattklubb (där jag är sekreterare) får man 10% rabatt på sin försäkring (som medlem i Järva kattklubb får man också erbjudanden om trevliga aktiviteter). Vid frågor om försäkringar hos Agria går det bra att kontakta Anneli Ahlström, som är försäkringsförmedlare hos Agria, tel: 070 2277521.

Försäkringen täcker inte medicin som skrivs ut på recept, inte heller kostnaden för dietfoder, avlivning, kremering eller obduktion (om försäkringsbolaget kräver obduktion brukar den dock ersättas) Blodtester som inte görs i samband med utredning av sjukdom måste man betala själv.

Lika självklart som det är att ha egen försäkring, försäkring på barnen, hemförsäkring, bilförsäkring, båtförsäkring o dyl är det att ha försäkring på sitt djur. När Stina drabbades av en infektion och behövde både mediciner och vätskedropp kostade veterinärbehandlingen över 7 000kr. Då kändes det väldigt bra att hon var försäkrad "till tänderna". Vi kom undan med självrisken, som var, om jag minns rätt, 1 600kr.

Om du glömt att försäkra ditt djur - gör det snarast!

 

 

19 apr 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.