Försäkringar

2015
Carina och jag skulle börja med vårt första nummer av Trasdockan, och jag hade fått en idé om att intervjua en veterinär på Västerorts Djursjukhus. Uppriktigt sagt minns jag inte om vad men jag kommer iallafall ihåg att vi kom in på ämnet försäkringar.

Jag förordar å det bestämdaste att alla katter ska vara försäkrade men var och en avgör själv huruvida en försäkring ska tecknas eller ej, så är det ju. Jag har träffat dem, som säger att det är onödigt dyrt och att man sällan har veterinärkostnader som uppgår till samma höga belopp, som man betalar för premien under kattens levnad; att det är bättre att själv lägga undan motsvarande summa för att kunna ta av v.b. Att ha pengar "öronmärkta" för kisse är förvisso ett alternativ och tanken är kanske inte så dum men blir det verkligen av? Jag vill påstå att pengar sällan sätts in på något konto för eventuella veterinärkostnader, även om det var så tänkt från början. Dessutom - hur mycket har man hunnit spara ihop på kontot om ett olycksfall, kejsarsnitt eller annat kostsamt inträffar, när katten bara är runt året? 

"Brukar de katter du får in till sjukhuset vara försäkrade"? Den frågan ställde jag till chefsveterinären. "När det gäller raskatter är det sällsynt att det saknas försäkring, värre är det med huskatterna", svarade hon. "Att behöva avliva en frisk, vital, oförsäkrad katt för att ägaren saknar ekonomiska medel är förfärligt", fortsatte hon. "Alla som är inblandade i en sådan situation mår dåligt och ett liv släcks fullständigt i onödan".

Jag tycker inte att förklaringen - att man ska öppna ett särskilt "veterinärkonto" istället för att teckna en försäkring - håller. Dels tror jag att det oftast inte blir av och dels tar det lång tid innan man får ihop tillräckligt mycket pengar på kontot om olyckan är framme. Neej... 

Jag tycker att man helt enkelt inte ska skaffa ett djur, om man inte har råd att ge det, vad det behöver och har rätt till. Försäkringspremien är den enda kostnad jag själv gärna betalar samtidigt som jag hoppas att jag aldrig behöver nyttja pengarna. Om det krävs vill jag göra allt för min katt. Avlivning får bara komma ifråga om katten är allvarligt sjuk och ingen bot finns eller om den p.g.a. hög ålder lever ett liv utan bra kvalitet.

29 sep 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)