Försommar

Alla katterna vill vara ute nu, dvs på balkongen. Lilla Sandie kommer nog inte ihåg att hon var ute ibland även förra året. Hon var så liten då. Nu är hon den som " sitter först i kön" framför balkongdörren på morgonen. Det är skönt nu, eftersom temperaturen tillåter att balkongdörren kan stå öppen hela dagarna. 

Snart väntar också uteliv på båten. Det ska bli spännande att se, hur Sandie kommer att bete sig, när hon kommer dit. Först bilfärden och sedan ett golv, som hela tiden rör sig lite cool. Stisse kommer nog att ha en lugnande inverkan. Sandie har ju honom både som förebild och trygghet.

Stina var bara 13 veckor, när vi åkte ut till Sandhamn. Under gång vill de vuxna katterna ligga inne i båten, oftast i fören, Stisse i sin bur. De ser inte ut att älska själva båtfärden men protesterar inte heller. Stina ville inte vara instängd i båten. När jag tittade ner för att se, om allt var lugnt, möttes jag av ett litet ansikte innanför rutan i dörren och såg en gullig, rosa mun, som informerade om att hon inte ville vara nere i båten. Jag öppnade och tog upp henne på flybridge så att hon skulle få veta, hur det var att vara ute under färd. Givetvis trodde jag att hon skulle vilja ner i båten igen. Så var det inte! Hela resan satt hon i mitt knä och tittade. Numera stannar hon nära ett dygn nere i båten innan hon försiktigt tar sig upp på akterdäck. Likadant var det med Tasse. Stisse däremot vill ut direkt. Han älskar att vara på båten. Endast för att få sig något till livs och "gå på lådan" lämnar han akterdäck/flybridge. Om det regnar, har vi ett kapell över flybridge och då ligger han där. Vi måste bära in honom på kvällen. Hoppas nu att Sandie kommer att ta intryck av Stisse och tycka lika mycket om att vara på båten.

Nu ska jag göra "båtmackor", pain riche med salami, brieost, gurka och paprika. Det hör ihop med båten. Kaffe brgger vi på plats.  Tyvärr kan vi inte åka någonstans innan reglagen på flybridge är reparerade men det är skönt att bara vara på båten. Katterna stannar hemma. Det är en del arbete att ta med dem. Själv klarar jag inte att bära så mycket. "Snälla" dagar kan jag bära en bur men oftast fungerar det dåligt. Två kattburar och annan packning - det är mycket för Ove att hantera. En båtkärra bara för katterna. Det jobbet tar vi inte för bara några timmar på båten.

Idag stannar katterna på balkongen.

 
9 maj 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)