Första gången

Carina var här idag. Den huvudsakliga anledningen till att hon kom var att vi skulle prata om höstens första nummer av Trasdockan. God framförhållning kan tyckas men nödvändig. Sommaren är snart här och då väntar många aktiviteter, som vi inte har under det övriga året, och vi har då inte samma möjligheter att hitta tider, när vi kan träffas (det är ju inte en gång vi behöver ses innan vi är igång). Varför då denna rubrik idag? Jo, det handlar om kattungarna.

De har både sylvassa tänder och naglar nu, de senare behövde klippas. Det är viktigt att kattugarna redan tidigt i livet blir vana vid både kloklippning och tandborstning. Då blir det varken konstigt eller otrevligt senare i livet heller. Min dåliga hand tillåter inte mig att klippa deras naglar men ska sanningen fram, tycker jag att det skulle vara lite läskigt om jag inte hade handen att skylla på. Carina fixade alla 90 naglarna och det gick strålande. Det var inte många protester alls :-). De låg på rygg i Carinas knä och såg undrande ut.

Vi närmar oss slutet på arbetet med årets andra nummer av Trasdockan och vi hann korrekturläsa en del, som nu ligger i Deopbox färdigt för vår AD att ta sig an. Många av våra lösare har saknat papperstidningen och efter en ekonomisk översyn, har vi funnit att vi kan finansiera ett tryckt nummer och vi har valt nummer tre. Den stora fördelen med en digital tidning är att vi inte har ett begränsat antal sidor, vilket vi - av ekonomiska skäl - har när vi ger ut Trasdockan som papperstidning. Trots detta tror jag att de flesta ändå blir glada över en ”riktig” tidning. Temat kommer att vara: ”från ax till limpa”. Vi lägger ner jättemycket tid på tidningen innan den når läsaren och vi tycker att det är roligt (nästan jämt) men vi vill berätta hur vi går tillväga. Mer om dagens planering imorgon.

Nu vill jag berätta att det börjar bli dags att kattungarnas blivande familjer får träffa småttingarna, så ni som anmält ert intresse tidigare - skriv några rader till mig: a.sjolin@icloud.com.

De utlovade bilderna från gårdagen har ännu inte kommit till mig men förhoppningsvis har jag dem imorgon.

15 maj 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.