Julafton

Sju kattungar, som börjat sitt liv på Gjuteribacken 21 B har firat sin första julafton idag; Sissel, Smulan, Sixten, Simba och Smurf i sina nya, permanenta hem. Primus och Snöflinga hos oss. Mitzi, Yatzi och Titzi föddes i november förra året, således är det deras andra jul och för Kajsas, Busters, Izzies och Célines del den tredje. Maxi, Mirelle och Mysong har hunnit fylla fem år, deras sjätte julafton. 17 kattungar har alltså kommit till världen hos oss. Jag är så glad över att jag får återkommande "rapporter" från dem genom deras nya ägare, som med några få undantag, då och då skickar bilder och lite information om katterna. Jag vet att "våra" katter är till glädje för många och att vi bara lånat dem under de första tolv veckorna i deras liv. Jag blev särskilt påmind om dem idag, genom att vi fick gulliga bilder med julhälsningar från dem, tack!

Flinga och Primus sover tillsammans i soffan. De är trötta efter dagens övningar, som egentligen var väldigt stillsamma. Ove, jag och Nicke åt julmat under mycket lugna förhållanden. Vi kommer att fira julafton "lite mer" imorgon, för då kommer båda barnen att vara här med familj. Vi har valt att dela upp julfirandet och det tycker jag bättre om, än när man blir så många att man knappt hinner prata med varandra; att disken växer och att julklappspapper, snören och annat skräp ligger spritt i lägenheten. Imorgon bjuder vi på sill, ägghalva, en liten potatis och hårt bröd till förrätt och en hederlig stek med gräddsås, grönsaker och vinbärsgelé till huvudrätt. Glass och kaffe, enkelt!! Klart!!! Julklappar till barnen, det räcker. Själv gör jag allt jag kan för att göra mig av med saker och jag önskar mig inga nya.

För min del räcker det med julmat vid ett tillfälle, förutom skinksmörgåsar till frukost ytterligare några dagar. Varför skriver jag om katternas jul och vår jul, undrar någon. Därför att vi har så mycket att lära oss av katterna. De stressar inte, de har inga krav, huvudsaken är att de får sin mat och det behöver inte vara något överdåd. De har fått torsk men hade inte klagat, om det bara varit Hill's vanliga blötmat till julmiddag. Huvudsaken är att ingen är slutkörd av allt som måste göras, utan att det finns både tid, ork och lust att bry sig om dem. Det viktigaste är att alla mår bra. Parkeringsplatsen i Blocks handelscentrum har visat på motsatsen hela veckan. Ove skulle köpa kattsand men det var omöjligt att hitta en parkeringsplats. Där rusade folk omkring, släpande på massor av paket och matkassar och de verkade helt genomstressade. Idag, strax innan stängningsdags köpte han, det han skulle på Bromma zoo.

Julen ska vara en trevlig högtid tillsammans med nära och kära. God fortsättning alla och se till att ha en lugn, skön och avkopplande helg! 

24 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)