Maxi och sommaren

 


Jag måste berätta att Maxi nu är bra rustad för att möta den stundande sommaren och att han ska få göra det som en "riktig utekatt" i år. Att han ibland tidigare fått vara utomhus hos sin "farmor" och farfar" (matte Elisabets föräldrar), det vet jag men då har han inte fått den frihet han nu ska ges. Planen är att han ska kunna gå ut och in nästan precis som han vill. Han bor i villa nu och Elisabeth och Conny hoppas kunna ha dörren öppen mot trädgården och att Maxi ska klara av den ökade friheten att själv få bestämma var han ska vara på dagarna; inne eller ute på tomten men förstå att han absolut måste hålla sig på den egna tomten. Bara staketet ska sätta gränserna för Maxis frihet - inte ett koppel med en människa i ena änden. Det kommer nog att gå bra och jag är säker på att han kommer att uppskatta "sitt nya liv".

Maxi är nu rustad för utelivet på så vis att han idag både vaccinerats mot kattpest och kattsnuva samt blivit itvingad en tablett mot fästingar. Antifästingmedlet behöver, som väl är, endast ges en gång per månad (som en tablett i munnen)

Tasse, Stisses halvbror, har också blivit utekatt på äldre dar och han uppskattar det verkligen! Tasse och Stisse fyller 12 år i år, Tasse i juli och Stisse i oktober. Den gemensamma länken heter Asterio von Blutengarten och är en invandrad österrikare, en helig birma. 

Biverkningarna som kan tänkas uppstå som en följd av vaccinationen och som jag jag tänkt skriva om tidigare får stå tillbaka ytterligare ett dygn. 

3 jun 2020

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)