Första utställningsdagen och lite fredag

Idag skiner solen i Malmö. Skönt att omslaget till vintertid var precis den här helgen, för det innebar att jag inte behövde stiga upp så tidigt för att komma igång med benen. Tack för den timmen! Nu hinner jag skriva lite mer än i fredags natt.

Efter att ha ha tagit en taxi från Centralstationen kom vi 250kr senare till hotellet. Förmodligen kom många med samma tåg som vi, för det var en många (alltför många), som skulle checka in. En kakofoni av röster vittnade om att många nu hade fått nog. Nu ville de ut ur sina burar.

Hemma hade katterna börjat fundera över, vad som hänt. De är inte vana vid att vara ensamma så länge som i fredags. Alla tre satt vid dörren, när Ove kom hem. De hade nog längtat länge efter bekanta fotsteg. Hungriga var de också. Katter vill ju allra helst äta många små måltider många gånger om dagen - omöjligt om man arbetar heltid men möjligt, när man inte förvärvsarbetar alls. Nu förstod de nog ingenting.

Hotellfrukost klockan 09:00. Exakt då kom jag till matsalen, Carina anlände strax efter. De första jag mötte var två medlemmar i Järva kattklubb. De är alltid med och hjälper till, när klubben ska ha något event, trots att de bor i Torshälla. För övrigt har jag träffat fler från JKK än jag trodde skulle vara här och det är roligt.

Carina och jag fick vårt bord i ett gudsförgätet hörn i den enorma utställningshallen. Vi dukade med en blå duk, olika gamla nummer av Trasdockan och vår egen nya Trasdockan, T-shirts och jackor med Ragdollklubbens logga och välkomstinformation till nya medlemmar. "Affärerna" gick dåligt i hörnet och Carina fixade så att vi skulle få en bättre plats på söndagen. Arne (ordförande i Järva kattklubb) hittade oss i alla fall. Han kom med en "Järvatröja" till mig. Den var så gräsligt ful att jag helt enkelt inte ville ha den på mig men jag kände igen de andra som klätt sig i sin blå-gula tröja med en svensk flagga på ryggen. Den fick mig att tänka på det svenska landslaget i handboll.

Nu är jag hemma men har en del mer att berätta från utställningen och också några bilder. Detta presenterar jag i morgondagens blogg. Nu är jag trött och tänker gå till sängs.

En gullig, liten Saga kom via sms till mig i Malmö.

 
25 okt 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)