Första våningen igår, andra idag

Nu är kattungarna mycket modiga, i vissa fall övermodiga. Igår klättrade de upp till "första våningen" på klätterträdet och det uppfattade jag att de klarade men idag monterade Ove ner klätterställningen. Vid lunchtid hörde jag en kraftig duns och jag kände igen ljudet alltför väl - en liten kattunge som hoppat från hög höjd. Eftersom jag inte såg hoppet, vet jag inte vilken nivå den hoppade ifrån och inte vilken av dem det var, eftersom jag själv var i köket. Jag släppte det jag hade för händer och skyndade ut i hallen. Där sprang alla kattungarna omkring, så ingen hade iallafall gjort sig illa. Puh!!! Vårpromenaden som jag hade planerat fick vänta. Nu måste jag sitta i soffan och vakta kattungarna, när de var vakna. Trots att jag vet att utvecklingen går snabbt, trodde jag inte att de, på mindre än tolv timmar, utvecklat klätterförmåga och mod i så hög grad. Innan läggdags igår hade de trevande och försiktigt tagit sig till våning ett, varifrån jag fick hjälpa dem ner och nu hade de alltså klättrat upp och hoppat ner från andra avsatsen eller kanske till och med från den överta.

16:01 kom ett sms från Sofi. Hon hade "varit inne" på min hemsida och sett att Trulle är till salu. Hon berättade om sin familjesituation och jag tror att Truls skulle passa bra i Sofis familj. Hon arbetar deltid och har barn, som kommer hem från skolan på eftermiddagarna - den äldsta 14 år. Familjen har även erfarenhet av ragdoll, eftersom Sofis bror och svägerska har en "Cool Cat". Vi bestämde att hon skulle komma och hälsa på på måndag men idag kom ett nytt sms. Sofi hade tagit ledigt från arbetet och undrade, om hon kunde komma idag istället. Det passade inte så bra men vi bestämde att Vi ska träffas vid 11-tiden imorgon istället. 

Jag är så glad över att Ulrica har kattungar, för efter Sofi har jag kontaktats av ytterligare två familjer, som också verkar vara bra kattägare. Jag har då kunnat tipsa dem om Ulrica och hon tycker att det är bra.

Igår kom en veterinär hem till Lotta. Hon vaccinerade både Sissel och Rubi och tog blod för blodgruppering. Ingen av katterna gillade provtagningen, det var tvunget att sätta en tratt på Rubi. Sissel protesterade inte lika våldsamt. Istället för att betala mer än 1600 kr för enbart blodgrupperingen + skaffa provtagningskit (egen avgift) 250 kr och kostnad för vaccination (395 kr tror jag det kostar) betalade jag 950 kr och Lotta slapp också åka iväg med katterna. Jag skriver det än en gång, klokt att kolla priserna innan man bestämmer sig för vart man vänder sig! För att få ett blodprov taget eller att få katten vaccinerad kan man vända sig till vilken veterinär som helst men om någon form av ingrepp ska göras, där katten måste sövas, bör det ske på en klinik med tillgång till narkosutbildad personal, anser jag. Både djur och människor bör noggrant övervakas under en "sovoperation". Om någon komplikation tillstöter måste det finnas fler än två händer. Många som saknar sjukvårdsutbildning, känner inte till att en sövning inte är riskfri. Det är inte "bara är att sova". De förlitar sig på den ensamarbetande veterinären men hur skicklig denne än är, har vederbörande bara två händer.

16 mar 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)