Förstår inte....

att jag blivit så orolig, för minsta lilla avvikande beteende hos mina djur. Jag har alltid varit väldigt mån om att de ska ha det bra men jag har aldrig tidigare varit så vaksam på dem som nu. Både de och jag har blivit äldre och kanske är det orsaken. Jag ger t.ex. akt på om Stisse och Stina, snart 11 respektive 9 år, rör sig lika smidigt som tidigare. Hittills har jag, som väl är, inte märkt någon förändring men jag funderar ändå på att börja ge dem vitamintillskott.

Det är inte roligt att se Sandie se ut som hon gör nu - med bodyn på. Det försiktiga rörelsemönstret förstärker min känsla av att det är jättesynd om henne. Tiden brukar oftast skena iväg men nu sniglar den sig fram. Jag vill att det ska bli måndag fort, fort, för då tänker jag ta av Sandie bodyn. Förvisso har det inte gått 10 dagar från operationsdagen men jag bedömer att en vecka räcker.

Kattdjur anses vara de mest renliga av alla djur, eftersom de tillbringar så mycken tid med att slicka och putsa sina pälsar men det finns även andra anledningar till att de slickar sin egen - och sina kattkompisars - päls. Det ska jag återkomma till senare men nu ska jag berätta om Sandies ”slickbeteende”. Hon är mycket störd av bodyn, eftersom den begränsar hennes normala rörelsemönster och förhindrar henne att tvätta sig som hon vill. Igår blev det jobbigt påtagligt, för hon satte igång ett frenetiskt slickande av (främst) frambenen.

När katter av någon anledning känner sig upphetsade eller frustrerade, börjar de ofta slicka sig intensivt. Det gör de för att de vill avleda obehagakänslor och kunna lugna ner sig. Ett sådant beteende kallas ”överslagshandling”. Jag förstår Sandie väl och Ove och jag turades om att försöka få henne att komma till ro. Till viss del lyckades vi. 

Sandie, som i vanliga fall är en ”tiggkisse”, har inte  en enda gång efter operationen beordrat MAT. Däremot har hon med god aptit ätit allt vi serverat henne, vilket vi inte är vana vid. Hon har t.om. slickat faten rena, något som aldrig hänt tidigare. Det har inte ens varit något som helst problem med medicineringen.

Nu är vi ytterligare en dag närmare ”body off” :-). Det ska bli underbart att befria Sandie från bodyn

26 jul 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)