Fortfarande lekfull

Stisse fyllde 8 år 31 oktober men är fortfarande lekfull- lat men lekfull. Att jaga de andra katterna är roligt ett varv vardagsrummet - hallen - köket och tillbaka in i vardagsrummet. Sedan är han trött. Han anstränger sig en längre stund, när han ska jaga ett dött föremål; en vippa eller en råtta. Idag blev han riktigt glad.

Efter att en liten kattunge ramlat ner från vårt höga klätterträd för några år sedan, har jag varit livrädd för att det ska upprepas och vi har tagit ner klättermöbeln, när vi haft "klättermogna kattungar", som jag skrivit tidigare. Ändå är det ju viktigt att de små också ska få träna sin klätterförmåga och idag åkte vi till Arken zoo i Barkarby, ursprungligen för att köpa en kattbädd. Där fanns en - inte ens hälften så hög som den vi har - men lagom hög klätterställning för småttingarna. Från plattorna som kattungarna kan sitta på var möss i gummiband fästade, två stycken. Kul för småkissarna att leka med, tänkte vi och beslöt att köpa den. Någon kattbädd hittade vi inte, varken på Bromma zoo, där Ove kollade igår eller på Arken. Vi ska beställa en bädd, som vi sett på nätet istället.

Alltid när vi kommer hem med något vi köpt - alltifrån matkassar till paket - är katterna jätteintresserade, främst Stisse. Inget undantag idag. Klätterställningen var monterad och jag ställde den i vardagsrummet och lade upp mat åt de hungriga katthonorna medan Ove parkerade bilen (tack och lov för handikapplatsen på gården). Det första Ove upptäckte, när han kom in igen, var att det saknades en mus på klätterställningen. Den hade nog bara varit fastsatt för att hålla för en liten kattungetass och inte för hårda slag av en mer än sex kilo tung kastrathane. Ja, ja klart Stisse också ska få leka med möss. Det är bara att häfta dit gummibandet lite noggrannare.

Oh, vad jag hoppas på lust och ork att göra om min hemsida, att välja en helt annan hemsidemall. Det är så mycket, som inte fungerar i n.nu, som den nuvarande hemsidan bygger på, b la bilder man tagit med kameran "stående", som jag gjorde idag (glömde att det inte fungerar i det här programmet). Nu kan jag inte visa de mysmysiga småsyskonen i soffan eller stora Stisse på lilla klätterträdet. Ska göra ett nytt försök.

Oj, vad tiden går - det har blivit, hör jag rätt - "natten går tunga fjät runt gård och........" LUCIA!!!

13 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)