Fortsatt kontakt

Åter till köp av kattunge av mig. 

När kattungarna börjar visa sin personlighet lite närmare, försöker jag att skriva lite mer ingående om dem på bloggen. De är ju individer med lite olika mentalitet och det försöker jag beskriva. Ända sedan födelsen har jag noga studerat dem, så jag vet vilken av kattungarna som är livligast, nyfiknast, försiktigast, modigast, keligast osv. 

Kattungeköpare skiljer sig också åt en hel del. Vissa vill ha den livligaste kattungen, andra den mest försiktiga. En del är som jag var, när jag skaffade min första raskatt; kön och färg var det viktigaste och kattungen skulle vara kavat. Det skulle vara en brun colorpointhane och absolut inget annat. Kanske inte helt fel men idag väger jag in mycket annat också; har kattungens föräldrar genomgått ultraljud hjärta och njurar u.a? Har jag en ordentlig anledning till att kattungen ska ha ett visst kön? Jag tittar ordentligt på mamma katt numera, både beträffande utseende och sätt. Smulans matte kom för att titta på en hane men hade tingat en hona, när hon åkte hem. Vem som valde vem går nog inte att säga, kanske var det ändå Smulan som valde Annelie :-). Man kan bli förälskad vid första ögonkastet och då ska man följa sitt hjärta.

När kattungen är tingad blir det mer påtagligt för mig att den kommer att flytta. Omedvetet börjar jag nog att både leva i stunden - njuta och inte tänka på att flytten börjat närma sig - och samtidigt tänka på att den snart ska flytta och att ta itu med det praktiskta, som måste ordnas. Kattungarnas stamtavlenamn har Ove och jag bestämt men naturligtvis väljer köparen själv, vad katten ska kallas. Maxi, Mysong, Sixten, Smulan, Smurf, Yatzi, Flinga, Tingla och Sissel har fått behålla sina namn och det är inte utan att jag tycker att det är roligt. Vid åtta veckors ålder åker vi för första gången med kattungarna till veterinären för den första vaccinationen. Det kan bli något litet pip under bilfärden men om jag inte tolkat kattungarna fel, så tycker de mest att det är spännande. De fyra veckorna mellan första och andra vaccinationen är en tid, när kattungarna tycker sig behärska allt i hela världen och här - om inte förr - gäller det att "kattsäkra" riktigt noga, för de hittar allt från bitvänliga sladdar till farligt höga höjder. Tiden går fort och det är snart dags för den andra sprutan, ID-märkning och veterinärbesiktning. Vid veterinärbesiktningen lyssnar veterinären på hjärta och lungor, tittar i ögon, öron och mun. Kollar att hankattungarna har testiklarna på plats (det kan hända att de inte har "vandrat ner" från magen). När allt detta är gjort är den första kattungen nästan klar för flytt. Det förekommer att katter kan bli lite dåliga av vaccinet, så jag vill helst behålla dem ett dygn, helst två, så att jag vet att de mår helt bra, när de lämnar Gjuteribacken. Innan de nya ägarna sätter in sin kattunge i transportburen för att åka hem, är det några saker som återstår. 

25 jul 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)