Fortsatt planering av av Trasdockan nr:3 2016

Det är så bra, jag vet att jag skrivit det förr, att Carina och jag har samma arbetsdiciplin och att vi båda har ett stort behov av att ha kontroll på, vad som förväntas av oss och när arbetet ska vara klart. Det gör att vi planerar vårt arbete långt innan t ex nästa nummer av Trasdockan ska vara klart. Det första som händer då är att Carina gör en datumplanering; skriver in redaktionens telefonmöten, när Christoffer ska vara klar med sitt "lakan" (en översikt av tidningen ur en AD:s synvinkel), presstopp, tidningen till tryckeriet etc. Carina och jag träffas sedan i enlighet med datumplaneringen och börjar med att göra en "dummie" (en tom Trasdockan i papper), döper sidorna och fyller på dem med punkter på vad anser vi ska finnas med på dem. Efter det bestämmer vi vem, som ska skriva vilka artiklar och det har vi aldrig något problem med, vi arbetar ju mot samma mål. Därefter kan var och en lägga upp sitt eget arbete, som hon vill. När vi känner oss nöjda - eller i vissa fall inte helt nöjda och vill ha hjälp/synpunkter från den andra - skickar vi våra utkast till den andra. Vi får oftast tillbaka våra artiklar med kommentarer som:"bra innehåll men .......måste förtydligas", "fin bild men den vita texten syns dåligt mot bakgrunden", "kan du formulera om meningen, den kan misstolkas" osv, osv. Vi jobbar tills vi är helt nöjda själva, även om det tar tid. Jag vågar påstå att den tid vi lägger ner på Trasdockan, hemsidan och styrelsearbetet minst motsvarar en halvtid men - återigen - vi arbetar för våra älskade katters bästa och katterna betyder oerhört mycket för oss. Vi tillser att följa datumplaneringen och våra första alster ligger i Drop Box (DB) det datum vi bestämt och då kan Christoffer börja med sin del av arbetet medan vi går vidare med resten av vårt, lägger det i DB där Christoffer kan hämta det. När Christoffer är klar med sitt arbete börjar vi korrekturläsa - ett tidsödande arbete, när man är noggrann. Vi rättar alla fel vi hittar, även om det bara handlar om dubbla mellanslag. Först efter att vi gjort detta kan Christoffer avsluta arbetet och skicka en pdf till tryckeriet.

Annelie skickade dessa gulliga bilder igår. I nästa bloggavsnitt kommer bilder på Sissel och hennes nya syster. De har verkligen funnit varandra.

 
28 jun 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)