Fortsättning i skönhetsskolan

Alltså - katterna indelas först i kategorier. Lite roligt att känna till är kanske att ragdollen till för ett par år sedan tävlade i Kategori II men flyttades till Kategori I (anledningen/- ledningarna ska jag själv läsa på och återkomma med).

Katterna delas sedan in i olika klasser. Klass 1-14 ska vara med på alla internationella utställningar. I klass 14 tävlar huskatter äldre än uppskattningsvis fyra månader. De delas in i långhåriga respektive korthåriga huskatter och dessa delas i sin tur upp i hanar och honor. En katt utan stamtavla räknas ju alltid som huskatt, oavsett om dess föräldrar har stamtavla, och måste ha huskattbevis (utfärdat av SVERAK) för att få delta. Därmed lämnar jag klass 14 och övergår till rakatter.

På utställning är det födelsedatumet, inte antalet veckor, som avgör i vilken klass kattungen tävlar (den kan alltså hända under en tvådagarsutställning att kattungen tävlar i klass 12 på lördagen och klass 11 på söndagen). Ninni och Neo är födda 27 augusti och var i lördags drygt 6 månader gamla. De tävlade då i klass 12, Ungdjur 4-7 månader. Kattungar 7-10 månader tävlar i klass 11, Junior. 

Från 10 månader börjar en katt utan certifikat tävla om olika titlar. En okastrerad katt äldre än 10 månader ställs ut i klass 10, Kastratklassen; i klass 9, Öppen klass, om den är okastrerad.

Imorgon kommer det att handla om certifikat och titeln Champion.

Igår skickade jag mitt bidrag till Malin Sundqvist, Våra Katter. Malin är kattdomare och uppfödare av Maine coon men hon har den utomordentligt goda smaken att tycka väldigt mycket om ragdolls. 

Nedanstående bild på Stina skickade jag med mitt bidrag till Mina Katter.

 
12 mar 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)