Förväntan

Klockan 16:46 lämnade vi, Carina och jag, Centralem med ett Inter City-tåg. De flesta jag känner väljer, när det går, att åka  X 2000. Själv blev jag glad över att det inte var ett sådant krängande snabbtåg. Färden hit tog 2 timmmar och 14 minuter. Helt ok!

First Hotel låter ju bra men... jag kunde läsa i en pärm i hotellrummet att hotellet byggdes 1967 och att det genomgått regelbundet återkommande renoveringar efter det. Jag undrar verkligen vad man gjorde då. Det kan definitivt inte vara något inomhus. Det luktar unket i hotellkorridorerna, färgen är avskavd på hissdörrarna, möblerna var förmodligen moderna 1967. Med ett positivt tänkande ödslar man ingen energi på att tänka på det utan gläds över att det inte längre luktar illa i rummet, att lakanen är rena och att det är tyst och lugnt här.

Vi kommer att vara 33 deltagare imorgon men jag vet inte om några eller hur många, som bor här. Efter att ha installerat oss i rummet gick Carina och jag, hungriga som vi var, ner i restaurangen för att boka bord för oss själva och två andra uppfödare från Ragdollklubbens styrelse. Hoppsan, inte trodde vi att vi hade behövt boka bord men det var den bittra sanningen. Våra vänner kom till vårt hotell och vi fyra sneddade istället över gatan till ett syrianskt matställe, som påminde om Mc Donald's fast med syrisk mat och musik.

Jag lämnade Ove och katterna strax före klockan 16 och mycket har hänt under de timmar jag varit på resande och ätande fot, så det är först nu, som jag börjar sakna katterna. Ingen mjuk päls eller dovt spinnande och heller inte någon trängsel i sängen. Annat var det, när jag lade mig i sängen för, bra precis, ett dygn sedan. Då låg fem katter i min säng; 3 kattungar och två vuxna. Stisse hade somnat i soffan. Jag undrar om de reflekterat över att jag inte är hemma eller kanske de rent utav tycker att det är bra, för att de nu kan disponera hela min säng.

Karin, som vi åt tillsammans med, har en katthona, som är på dag 65 idag (honor är oftast dräktiga 63-65 dagar) men Karin tror att kattungarna kommer att komma först, när hon är tillbaka igen, dvs sent söndag kväll. Linnea, Karins dotter, axlar ansvaret fram tills dess. Appropå kattungar fick jag ett sms från Annelie, Smulans matte, idag. Hon är så vacker den katten!

 
1 apr 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)