Framåt i rask takt

Imorgon strax innan midnatt, för tre veckor sedan, föddes två, friska och starka men blöta och nästan pälslösa (såg så ut tills mamma Stina slickat dem torra) drygt 100 g tunga kattungar. Idag har de hunnit bli två knubbiga, snart ett halvt kilo tunga, nyfikna och viljestarka kattungar, som hela tiden i vaket tillstånd tränar sina färdigheter i bolådan. Stina släpper dem mer och mer och, även om det inte handlar om långa stunder, lämnar dem för att få vara med Ove, mig och de andra vuxna katterna. Ibland slår det mig att om människor skulle studera djur lite mer - och i synnerhet katter - så skulle småbarnstiden inte upplevas så jobbig, som så många tycker, jag t ex. Kattmammorna tittar inte på klockan och funderar över om det är lämpligt att låta kattungarna dia igen, de funderar inte över om och hur de ska få dem att sluta äta på natten, de velar inte kring vad som är rätt och fel. De bara följer sina instinkter och det blir hur bra som helst. Inte heller funderar de på vad som ligger i tiden beträffande uppfostran. När kattungarna gör något kattmamman anser fel, tillrättavisar hon dem bestämt men med kärlek. Vi har mycket att ta tillbaka från experterna - de som fått oss att tro att vi inte själva förstår vad som är bäst för oss och våra barn. 

Det är många, som vill köpa Ragdolls. Jag förstår precis, hur besvikna de blir, när jag svarar på mail från personer, som hoppas få köpa kattungar från oss. Till min glädje fick jag idag ett mail från Ulrica, som har hankatten Sandie besökte förra veckan. Hon berättade att en av hennes honor idag fött sex kattungar och allt hade gått bra. Jag skrev tillbaka och gratulerade och passade på att fråga, om jag får hänvisa mina intressenter till henne och det går bra. Kanske får vi också småttingar i slutet av januari, vi vet inte alls, vad Sandie och Messi hade för sig, när de var ensamma :-).

Christoffer var inte klar med sin del i Trasdockan, som han skulle. Jag hade blivit förvånad, om han hade det. Förhoppningsvis får vi hans material imorgon, korrekturläser det och han kan efter (förhoppningsvis inte många) rättningar skicka en pdf-fil till tryckeriet och tidningen kommer i slutet av nästa vecka, om vi har tur. 

Imorgon kommer också ett nytt avsnitt i Pawpeds-kursen. Då är jag ikapp med tiden, för nu kommer det att handla om kattungens utveckling. Jag tycker, med erfarenhet av tidigare kullar, att jag kan rätt mycket men jag vet att det kommer att finnas med saker jag inte vet eller har tänkt på. De uppgifter som följer ska också bli spännande att se. Som jag skrivit många gånger tidigare är kurserna mycket lärorika, pedagogiskt upplagda med roliga illustrationer, som man blir glad av. Vad jag inte visste är att man från kursledningen sida också är flexibel. Examensarbetet består av, som jag nog skrivit tidigare, ett individuellt arbete. Man har gjort ett undantag för Carina och mig, så vi får jobba tillsammans med den broschyr vi ändå tidigare bestämt oss för att ta fram för Ragdollklubben. Genom vårt samarbete i nuvarande kurs slår vi två flugor i en smäll - vi slutför utbildningen och har samtidigt den broschyr klar, som vi annars skulle ha behövt ta tag i efter nyår.

29 nov 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)