Från mogen till äldre katt

Den 31:a denna månad uppnår Stisse den ålder, då han inte längre räknas som "mogen katt" utan nu kallas "äldre katt" och så kommer det att vara resten av hans liv. Han kommer alltid att vara äldre men äldre än vad? Är ordet gammal tabu?
Så vitt jag kan bedöma är Stisse en pigg, frisk åldring; han hoppar utan svårigheter varje morgon upp på fönsterbrädan för att kolla strömmen av människor, som skyndar nerför backen. När han tycker sig ha "koll på läget" går han till köket, där han hoppar, lika obehindrat, upp på köksbänken, där han sedan intager sin frukost. Detta tolkar jag som att han iallafall inte lider av artros. 
Han verkar heller inte ha några problem från munnen; ingen dålig andedräkt och heller ingen tandsten. Han sover inte mer än tidigare men förvisso från förmiddagen till runt 16-tiden utan avbrott. Därefter håller han oss sällskap men slumrar av och till bredvid mig i soffan. Dessemellan  spatserar han omkring eller ligger på klätterställningen och spanar.

Trots detta överväger jag att beställa tid för hälsoundersökning för honom. Det har hunnit gå några år sedan sist. Då ska naturligtvis även Stina genomgå samma examination, trots att hon är yngre.
Vart jag ska vända mig, vet jag inte ännu.

När något ska göras hos veterinären, är mitt råd att först begära prisuppgifter innan man bokar tid. Det kan skilja så mycket som upp till 100% för exakt samma undersökning/ingrepp. Vi får inte glömma att runt 2010 började riskkapitalbolagen att köpa upp veterinärkliniker i stora koncerner. Investmentbolag ska tjäna pengar, så enkelt är det. Det är deras enda uppdrag. Före 2010 fanns det inte ett enda riskkapitalbolag som investerade i eller drev djursjukvård. I december 2012 hade riskkapitalbolagen Anicura och Evidensia köpt upp omkring 65 procent av djursjukvårdsmarknaden. 

Jag har läst en del spännande saker om utvecklingen inom djursjukvårdare och återkommer till det imorgon. Då ska jag också publicera underbara bilder, som visar hur fint det är när kisse har en alldeles egen fyrbent bästa vän. Tack Ethel och Lotta! Jag har också fått fantastiska bilder på Laban och Edison men tyvärr får jag inte formatet att stämma för mitt "hemsideprogram".

11 okt 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)