Fred

På lördag morgon var det nästan likadant. Stora, snälla Stisse vågade inte gå i närheten av Stina och hennes ungar. Bara hon såg honom kopplade hon på det där skrämmande ljudet. När Stisse kom in från balkongen skyndade han med förskräckt blick och låga ben iväg till sovrummet. För säkerhets skull tog han vägen genom köket för att slippa passera Stina på nära håll. Med Sandie var det annorlunda. Hon satt kvar en bit från lådan och backade inte, trots att Stina morrade. Dagen därpå vågade hon sig fram för att titta på kattungarna, som hon är mycket intresserad av och på måndagen var allt groll glömt mellan Stina och Sandie, som till och med vågade sig på att hoppa in i hagen, när vi hade monterat upp den. Stisse var nyfiken men tittade på familjen i hagen på en bits avstånd.

Nu är allt som vanligt och alla katterna har slutit fred med varandra. Stisse fick till och med hoppa upp i soffan, när kattungarna lekte där, utan att Stina reagerade. Så underbart! Det var förfärligt oroande, när Stina var så arg.

Medveten om att jag tjatar säger jag att hagen är något av det bästa, vi inhandlat på länge. Sandie hoppar enkelt i och ur den men Stina har lärt sig att beordra "personalen" att öppna dragkedjan, så att hon lugnt kan spatsera ut och in i hagen. Det dröjer inte länge, tills kattungarna kan gå fritt i lägenheten. Först måste vi introducera fast föda och visa dem en liten kattlåda, som de enkelt kan gå i och ur, lägga ett tunt lager sand med pellets över i den och vakta dem, så att de inte börjar äta av sanden. Den är klumpbildande och alls inte lämplig att äta. Vi ska börja på fredag.

Minst sex timmar har jag ägnat åt att korrekturläsa Trasdockan. Jag är mycket noga med att det arbete jag lämnar ifrån mig ska vara så perfekt som möjligt. Inga grammatiska eller stavfel får förekomma. Nu är det rättade underlaget hos Christoffer, som lägger den sista handen vid tidningen, innan han skickar den till tryckeriet.

Sandie ligger just nu på armstödet på soffan, varifrån hon har god utsikt ner i katthagen. Stina har äntligen lyckats få sina barn lugna genom att både "tala" med dem och tassgripligen lagt ner dem i sovdelen. Nu är det även dags för mig att lägga mig. Utan att säkert veta, kan jag lägga 1000kr på att Stisse ligger mitt i min säng med sitt huvud på min kudde. Så är det nästan alltid.

2 dec 2015

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)