Fredagsmöte

Ingen katt i sängen på morgonen! De var uppe med Ove, som steg ur sängen tidigare än jag. Många katter väcker sitt husbondsfolk, Nickes katter t ex, och det redan vid 6-tiden. Våra katter låter oss sova tills vi vaknar av oss själva. När de märker att vi rör på oss, tolkar de det som en klarsignal att hoppa upp i sängen och morgonmysa. Sandie är egentligen inte så mycket för att bli klappad, Stina vill helst bli buren men Stisse tycker att det är desto mysigare med närkontakt. Det är sällan katterna inte kommer, när de hör att jag är vaken men idag var det balkonglivet som lockade mer. 

Jag hämtade ett nytt parkeringstillstånd vid lunchtid, så nu är jag tillåten att stå på handikapparkering ytterligare tre år. När vi kom hem låg katterna "utslagna" på balkongen. Det är jättevarmt i lägenheten, trots att vi försöker skapa korsdrag. Det är först nu på kvällen som temperaturen är behaglig i lägenheten.

Klockan 16 kom Gunilla och Marie, Helena var på plats redan en halvtimme innan. Vi skulle ha ett möte och fortsätta diskutera Helenas och min roll i personalgruppen. Meningen är att vi ska axla arbetsgivaransvaret när Gunilla avgår på nästa årsmöte. Själv känner jag mig trygg med det. Det är en hel del tid, som måste avsättas för styrelsearbetet men genom att göra ett grundligt arbete från start, kommer det nog att flyta på senare.

Det har kommit nya, moderlösa kattungar till katthemmet. Så snart de är stora nog, kommer de att placeras i akuthem - förutsättningen är att de ka näta själva. Så länge de flaskmatas blir de kvar på katthemmet. De tre kattungarna, som var med på strategidagen, är redan placerade i akuthem och vi får se, om de blir kvar eller om de kommer att flytta. Många som planerat att enbart hjälpa till den första tiden fäster sig så mycket vid småmissarna att de adopterar dem. Fullt förståeligt.

Vid 17:30 åkte Helena hem till sitt sommarställe i Norrtälje. På vägen hem skulle hon hämta två kattfällor. Med stor sannolikhet kommer hon att ta hand om ännu en hemlös kisse, som ska fylla tomrummet efter Fantomen, som hon tvingades avliva i måndags. Åtta katter är lagom för henne. Vilken eldsjäl!

16 jun 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.