Inte bara att föda upp katter

Man bör känna till vad som gäller; både lagar (antas av riksdagen), förordningar (antas av regeringen) och föreskrifter (antas av myndigheter). Enligt lag får inte katter förvaras i bur med undantag av utställning och transport. Imorgon ska jag berätta om kattungarnas frihetslängtan. Det finns många lagar, som gäller katthållning, som det heter. På Jordbruksverkets hemsida står bland mycket annat följande att läsa: "tillstånd krävs för dem som

Tillstånd ska sökas hos Länsstyrelsen och inspektörer bedömer sedan verksamheten, platsen där djuren ska vistas och lämpligheten hos den som söker tillstånd. Jag undrar om alla uppfödare verkligen känner till detta. Tror inte det.

När Tingla, Tudor och Truls flyttat till sina nya hem, ska Stina kastreras och då är det enbart Sandie som kan ge oss kattungar. Det är så roligt, när det kommer nya bebisar och vi har haft en oerhörd tur, eftersom alla kullar hittills fötts i november och mars; glädjeämnen i mörka november och under våren men inga kattungar att behöva ta med på semestern. Det skulle säkert vara jättejobbigt att leva med kattungar på en båt och det skulle nog inte kunna kallas ledighet direkt. Nästa kull Spinettkatter kommer att bli Sissels. Jag hoppas att hon föder sina bebisar någon gång i sommar och och att en av dem blir en hona, som "håller för avel". Då skulle den tjejen kunna flytta hem till oss under hösten och bli vår nästa avelshona. Det är en så fantastisk hobby att föda upp katter. Varje gång är det lika spännande att få följa dem deras första veckor i livet och det hoppas jag kunna göra länge än.

Jag ser fram emot morgondagen, det gör jag egentligen alla kvällar men särskilt ikväll. Imorgon ska jag återvända till Stockholms katthem och träffa valberedningen. Spännande att se, vad de vill veta och vad de förväntar sig av mig. 

Vilken tur jag ändå har! Jag skulle inte ha kunnat önska mig bättre ägare till "våra katter" än dem, som köpt kattungar av oss. Trots att det gått lång tid sedan småmissarna flyttade, kommer deras nya ägare ihåg att glädja oss med små rapporter och foton. Idag har jag fått hälsningar från både Smulan och Tinglas nya matte, Marie. Hos familjen Töpel är allt förberett :-).

 
24 feb 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)