Frisk och hjälp

Jag är frisk, hurra!!! men det är inte det jag ska skriva om. Jag ska skriva om, vad vi ska göra för att ge våra katter optimala förhållanden för att hålla sig friska. Hur kom jag på det idag? Jo, därför att jag nyss hörde om ett mässlingsutbrott i Göteborg. När jag var liten var mässling vanlig men pga. att det numera finns ett vaccin är sjukdomen i det närmaste utrotad i vårt land.

Nyligen hörde jag en uppfödare uttala sig om de ”farliga” vaccinationerna (katt); vilka allvarliga biverkningar de har och att katten rent utav kan dö av dem. Enligt SVERAK ska en kattunge, när den flyttar, vara grundvaccinerad mot kattpest, kattsnuva och kattherpes och intyg på detta ska överlämnas till köparen. Givetvis skulle en sådan bestämmelse inte finnas, om komplikationer av vaccinationen skulle vara mycket vanliga och allvarliga”? Det är jätteviktigt att följa de vaccinationsrekommendationer som finns.

Varifrån kommer då denn kraftiga oro? Det finns många anledningar till detta; många inbyggda felkällor i biverkningsrapporteringen, den mänskliga faktorn - nya produkter som veterinären inte har använt förut, rykten bland djurägare och även bland veterinärer m.m. Det är lätt att glömma bort hur många djur som faktiskt insjuknade och dog av infektionssjukdomar såsom kattpest när det inte fanns vaccin. Man ska inte heller vaccinera oftare ”för säkerhets skull”.

För varje år som går tänker jag alltmer på, hur bra vi har det i vårt land. Julen är, tror jag, det yttersta beviset på det. Det finns så mycket mat på borden (hos de flesta) att massor måste kastas efter några dagar. Det är svårt att köpa julklappar till barnen, för de har nästan allt. Även våra raskatter tar del av vårt överflöd - 50% av dem är överviktiga!!! 

Om det känns för mycket att skänka 100 kr till Världens barn, Stockholms katthem, Cancerfonden eller liknande hjälporganisationer, kan jag tipsa om en helt kostnadsfri möjlighet att ge en hundralapp eller mer. Gör som jag - besvara enkäter (t.ex. Expressen, Aftonbladet, Blocket, Panel m.fl)! Det är riktigt roligt dessutom. Detta har gjort att jag ”jobbat ihop” 600 kr till hjälp för behövande.

27 dec 2017

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)