Frivilligarbete

Min erfarenhet är att barn älskar att hjälpa till. Städa, diska, damma, laga mat - allt är roligt bara vi vuxna visar att vi uppskattar hjälpen (även om det går fortare att göra det själva). Alla vill känna sig både behövda och uppskattade. När det gäller katterna kanske det inte är riktigt samma sak men de hjälper gärna till iallafall :-).

Katter tycker att det är minst lika roligt som barn att julpynta. Eftersom jag fort tröttnar på julsakerna vill jag inte plocka fram dem för tidigt men idag kom ändå en tomte fram. Idag var sista kurstillfället i datakursen för nybörjare och av en deltagare fick jag en julklapp, som jag öppnade när jag kom hem. Redan när jag skulle öppna paketet erbjöd sig Stisse att hjälpa till. Han hoppade upp på köksbänken och tittade med spänning på, när jag började avlägsna papperet. Tomten i paketet är otroligt fin -  tygtomte med luvan ända ner på näsan! Jag ställde den på bänken medan jag kastade julklappspapperet och då....... Stisse blev jätteivrig att ”gå igenom” tomten från luvan till fötterna - särskilt intressant var den stora näsan och skägget. Snart kommer också de stora tomtarna fram. De är 50 cm långa och står på golvet, när de kommer fram. Alla katterna tycker att de är mycket spännande och de ligger ofta platta på golvet, när jag kommer hem, trots att de stod upprätt när jag lämnade bostaden. De har luvor med pinglar och mjuka kläder och de verkar lika spännande varje dag - iallafall blir de nerslagna varje dag.

Igår skickade Ethel nya foton på Blue och Safir. Så roligt att också se lyckan i Robins ögon, när han håller i Blue. Deras mamma är vår Sandie, som är RAG a (blå colorpoint)De första två bilderna kommer från Ethel.

Nästa två bilder kommer från Anette. Så här vacker är Izzie. Mamma är Stina, RAG n (brun colorpoint)

 
4 dec 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)