Frukost på sängen

Har nog skrivit tidigare att frukost på sängen är något jag ogillar. Jag äter inget varierat morgonmål, som man ska, men ändå tycker jag att frukosten är den bästa måltiden på dagen; två smörgåsar på grovt danskt eller finskt rågbröd; en med leverpastej, en med ost - båda med skivad gurka. Till detta ett stort glas Nescafé med mjölk. Ingen filmjölk, gröt, youghurt eller juice. Frukosten ska intagas i soffan framför nyheterna på TV och absolut inte i sängen. Alla andra måltider äter jag, som man ska, vid matbordet.

En som däremot älskar frukost på sängen är Sandie. Ja, ni läste rätt. Katten äter i sängen på helgerna. Sandie har makt genom maten och det vet hon. Vi kämpar med att hon åtminstone ska väga mer än 3,5 kg och därför gör vi allt vi kan, för att hon ska äta. Hon tycker t. ex inte om att äta ensam. Eftersom jag tror att katter på många sätt fungerar som människor, förstår jag henne. När hon ska äta håller Ove och/eller jag henne sällskap, annars vill hon inte ha något. På helgerna, när Ove och jag ligger kvar i sängen lite längre, hoppar Sandie uppoch talar i normal ””jamton” om att hon är hungrig. Om inget händer BEORDRAR HON FRUKOST NU (på vardagarna när Ove jobbar brukar han och Sandie äta sitt morgonmål tillsammans framför TV:n). Om ingen av oss vill stiga upp och hålla henne sällskap i köket, brukar vi vika ut en nystruken handduk och servera henne maten på ett fat på den. Då äter hon med god aptit. Att äta ensam i köket är otänkbart för henne!

Det blev ingen resa till klubbmästerskapet idag. Benen och ryggen strejkade. Det händer inte ofta, för de brukar komma igång efter någon timme - men inte idag. Jag skulle inte klara av att gå omkring en hel dag i Lohärad. Min uppgift är att skriva om KM:et i ”Dockan” och det kommer jag att kunna lösa med hjälp av Carina, Maria, Ann, Hans och Marie. Berättar mer om det imorgon.

igår fick jag en hälsning från Molgan. Tack snälla Neda för fotot! Bilder från klubbmästerskapet kommer också.

 
22 sep 2018

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

Facebook

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)