Full fart

Kattungarna är helt förtjusande! De är nu helt på det klara över att de är jordens medelpunkt och att allt snurrar runt dem och SÅ ÄR DET. Två nya individer att skämma bort. 

Som jag skrivit tidigare, fungerar de som om de skulle ha en "on- och offknapp" inbyggd. När jag steg upp imorse sov de men inom några minuter slog "on" till och det blev en andra rivstart på dagen för dem. Den första hade varit ett par timmar tidigare, då Ove åt frukost tillsammans med dem; alla åt utom Primus. Han tycker fortfarande att mamma är bäst. Nu åt de sin andra frukost. Inte heller nu ville Primus äta och Stisse äter aldrig mer än en gång på morgonen och en gång på kvällen (men ibland hör jag honom också knapra på frön på natten). Sedan öppnade jag dörren åt kattungarna till friheten, dvs vardagsrummet. För varje dag som går utvecklas kattungarnas motorik och de blir också alltmer nyfikna och modiga. Stina tjatar fortfarande på dem, när de skuttar åt varsitt håll. 

Dagens stora framsteg är att kattungarna (och farbror Stisse) lekt med vippan, som jag rörde fram och tillbaka i luften. De små reste sig upp på bakbenen och slog med de små framtassarna mot prasselbollen, som är fastsatt längst fram på metspöt. Stisse var med och gjorde likadant men där talar vi om rejält stora tassar. Flinga är en riktig goskatt. Med sina utomordentligt vassa naglar försökte hon klättra upp för mina byxben efter att ha busat med brorsan en lång stund. Det gör riktigt ont och jag valde att lyfta upp henne. Då lade hon sig på en kudde alldeles nära mig och så slog "off-knappen" till. Hon tvärsomnade. Flinga har gått om Primus i vikt. Ikväll vägde hon 697 g och Primus 685 g.

Vid middagstid pratade jag med Carina och vi "stämde av" lite idéer om broschyren, vi ska skriva. Plötsligt hörde jag ett irriterat ljud från Stina och tittade upp från min iPad. Det kom från hallen, där Stina med ett stadigt tag i Primus nackskinn, släpade honom på parkettgolvet. Jag reste mig snabbt, tog upp Primus och bar in honom till soffan. Både han och Sina blev lättade, var och en på sitt sätt.

Vid midnatt stängde jag in kattungarna i hagen, sade godnat till alla katterna, borstade tänderna och gick och lade mig.

14 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)