Full fart på Gjuteribacken

Igår eftermiddag öppnade jag dörren till ”friheten”, dvs tog bort avspärrningen i dörröppningen mellan kattrummet och vardagsrummet. Oj, så spännande skulle kattungarna ha utbrustit, om de hade kunnat tala. Precis som Laban gjorde när han lyckades klättra över hindret, sprang de andra också runt i vardagsrummet och tog även en vända ut i köket. Själv satt jag i soffan och skrev det sista till Trasdockan. Carinas och mina alster ska skickas till vår AD, Karin, nästa vecka. När Pyret, som varit i kattrummet, kom ut därifrån haltade han. Lille vän! Vad har hänt därinne? Kanske har han hoppat ner från sitt lilla klätterträd, som förvisso inte är högt men om han landat fel, kan han ändå ha skadat sig. Han var inte svullen och pep inte, när jag kände på tassen. Jag bedömde att inget var brutet men för säkerhets skull ville vi ha en veterinärbedömning. Jag ringde till veterinärkliniken på Zoo.se. och vi fick tid 40 minuter senare. 

Väl där träffade vi veterinär Ioannis, som undersökte Pyret noggrant; lyssnade både på hjärta och lungor samt kollade ögon, öron och munhåla. Därefter tog han med sig Pyret en trappa upp, där han röntgade Pyrets högra framben. Ingen fraktur, härligt! Efter att ha betalat 1290 kronor åkte vi lättade hem med vår lille kisse. Under kvällen haltade han allt mindre och det kändes skönt, särskilt som vi avstod från att ge honom den smärtstillande medicinen, som vi fått recept på och även hämtat ut. Anledningen till att vi valde att inte ge honom medicinen var att den inte bör ges till katter som väger mindre ön ett kilo och Pyret har inte uppnått den vikten. De biverkningar som finns beskrivna är allvarliga och Pyret verkade inte ha särskilt ont. 

Under natten sov mamma Sandie tillsammans, precis som tidigare, med sina barn i kattrummet. När jag stängde dörren protesterade hon, inga katter gillar stängda dörrar, och krafsade ihärdigt på dörren. Klockan hade passerat midnatt och hon var trött, så hon gav upp rätt snart. Den lilla familjen sov sedan där till klockan 7 imorse.

25 maj 2019

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)