Full fart men kanske är Stina för generös

Först fortsättning - kattens historia:

Den moderna kattens historia börjar för ca 11 miljoner år sedan. Då skede en delning i olika underfamiljer och den kallas den första vågen. För ca 3 miljoner år sedan följde det man kallar den andra vågen.

I den första vågen hittar vi kattsläktet panhthera, stora kattdjur, som utvecklades från en gemensam förfader i Asien. Sedan kom pardofelis som även de levde i Asien. Nästa släkte som utvecklades var caracal, som migrerade till Afrika.

Den låga havsnivån vid denna tidpunkt gjorde att djur kunde ta sig från Asiens östra hörn till Nordamerika via en landbro. När kattdjuren tog sig över till Nordamerika uppkom nya släkten som ozeloter, lodjur och pumor. Vid slutet av den för den fösta vågens släktdelning tillkom leoparden och tamkattssläktet, Felis silvestris catus. Ingen av dessa familjer liknade den moderna katten men det är därifrån var och en av dem började sin genetiska utveckling.

Stina är väldigt tillåtande och vårdande. Jag ser att hon blir störd, när kattungarna biter henne i öronen och slår md sina små tassar i ansiktet på henne men hon säger inte ifrån, inte som Sandie i alla fall. Hon tryckte resolut ner sina ungar mot golvet tills de lugnade sig. Stina går oftast iväg från sina små, så att de får fortsätta stöka med varandra istället

Kanske är Stina också alltför generös med maten. Båda kattungarna älskar at tutta på sin mamma och Stina låter de hållas Flinga är inte lika förtjust i den fasta födan som Primus. Han har blivit väldigt intresserad särskilt av Royal Canins Kitten. Det är fantastiskt att se hur det lilla rovdjuret utvecklats till en jägare, som försöker fånga bytet (en boll, en fjäder på ett spö, en mus o dyl). Likaså är kattungarna duktiga på att inge respekt (tror de). Vid plötsliga obekanta ljud fräser de. Allt detta har hänt på mindre än sex veckor. De kan det mesta nu, som en katt bör kunna, nu ska teknikerna bara förfinas. De är oerhört aktiva i vaket tillstånd men somnar tvärt, är de blir trötta. Båda kattungarna vill gärna sitta i famnen, när de ska sova, något jag uppskattar men är ovan vid. De vuxna katterna vill gärna vara nära men aldrig sitta i knät. Imorgon kommer en bild på en skönt sovande Primus. Bilden finns i telefonen och den är ute på egna äventyr nu, kommer tillbaka senare :-).

19 dec 2016

Välkommen till www.kattungar-stockholm.se

 

Om du fyller i din e-mailadress kommer du att få nyhetsbrev från mig. Det kan handla om ett nytt foder, en utställning eller annat "matnyttigt" för kattintresserade.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)